22 ноября 2016 Район 107  0 

Семінар із сільськими та селищними головами


dsc_0650На цьому тижні 17 листопада у залі районної адмінбудівлі був проведений семінар із сільськими та селищними головами, який відкрив та провів голова районної державної адміністрації О.Є.Правосуд. На порядок денний виносилося чотири питання. Серед питань, що обговорювалися, була спільна робота органів місцевого самоврядування, керівників управлінь та відділів райдержадміністрації, керівників підприємств, установ та організацій району.

Про запобігання та ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із можливими несприятливими погодними умовами осінньо-зимового періоду 2016-2017 років, доповів перший заступник голови райдержадміністрації В.О.Горбань. Він повідомив, що у районі  створено оперативний штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Уже затверджений комплексний план заходів щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій, проведені тренування із органами та силами територіальної підсистеми цивільного захисту Якимівського району. Сільськими та селищними радами створено відповідні оперативні штаби, напрацьовано закріплення за підприємствами, організаціями та установами ділянок населених пунктів для очищення від можливих снігових заметів та інших непередбачуваних ситуацій. На територіях сільрад є домовленість із підприємствами, які мають спеціальну техніку, на очищення доріг від снігових заметів, ожеледиці та посипки сипучими матеріалами вулично-шляхової мережі. Нині надано перелік техніки у кількості 28 одиниць. За рахунок бюджету рад та підприємств передбачені кошти на створення запасу паливо-мастильних матеріалів з розрахунку 1-5 тис.грн.

З метою організації заходів щодо запобігання випадків переохолодження та надання допомоги людям при значному пониженні температури повітря у зимовий період 2016-2017 року на території району планується організація 14 пунктів обігріву у сільських радах та 2 цілодобових пункти обігріву ДСНС, які будуть розташовані у пожежних частинах смт Якимівка та смт Кирилівка.

Доповідач звернув увагу присутніх на складну ситуацію, яка склалася у районних енергетиків. На теперішній час, у зв’язку із скрутним фінансовим станом обласного галузевого підрозділу, у РЕМі відсутній аварійно-ремонтний запас і підприємство не може гарантувати безперебійне постачання електричної енергії. Голова райдержадміністрації О.Правосуд, коментуючи ситуацію, повідомив про досягнуті на районному рівні домовленості про можливість виділення резервного палива для енергетиків у випадку аварійних ситуацій у електричній мережі. Про таку ж готовність можливої допомоги від сільських рад степової зони району повідомив Переможненський сільський голова А.В.Воробйов.

Про надання житлових комунальних субсидій населенню Якимівського району доповідала заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Г.Д.Корольова, яка просила очільників територій зосередити увагу на роботі з охоплення державною допомогою (субсидіями) всіх, хто потребує такої допомоги.

Про зміни у проведенні нормативно-грошової оцінки земляних ділянок (паїв) присутніх поінформував начальник відділу Держгеокадастру у Якимівському районі С.М.Кутіков.

Про спільну роботу районного центру зайнятості із сільськими, селищними радами щодо працевлаштування демобілізованих учасників антитерористичної операції на сході України та інших соціально вразливих верств населення доповідав директор районного центру зайнятості О.О.Маругін.- Спільними зусиллями центру зайнятості та сільських рад організовані і фінансуються оплачувані громадські роботи для безробітних, — говорив Олександр Олексійович. — З початку року у них взяли участь 307 осіб, отримавши за це заробітну плату на загальну суму майже 200 тис.грн. Найбільше у роботах з благоустрою населених пунктів були задіяні безробітні у Якимівці — 42 особи, у Радивонівській сільраді — 40, у Атманайській — 35. Найменше — у Чорноземненській, Переможненській і Горьківській сільських радах. Зі слів Олександра Олексійовича стало відомо, що за останні 10 місяців у Якимівському РЦЗ на обліку стояли 74 демобілізованих учасника АТО. Нині працевлаштовані 11 осіб, стоять на обліку 36 осіб, інші знялися самостійно. Директор Якимівського РЦЗ особисто звернувся до керівників територій із пропозицією об’єднати зусилля у працевлаштуванні тих, хто брав участь у бойових діях. Цю пропозицію підтримав голова райдержадміністрації Олександр Євгенійович, який доручив розробити програму щодо вирішення працевлаштування і соціальної адаптації демобілізованих учасників АТО. Семінар пройшов у конструктивному руслі. Підводячи підсумки, очільник району звернув увагу на питання стосовно формування бюджетів місцевих рад на 2017 рік, а також забезпечення населення питною водою, ремонту автомобільних доріг.

Ірина МАРЧЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.