11 ноября 2016 Акимовка 76  0 

РОЗШИРЕНА АПАРАТНА НАРАДА


dsc_03368 листопада у залі засідань райдержадміністрації відбулася апаратна нарада, яку відкрив та провів голова райдержадміністрації О.Є.Правосуд. Також у нараді взяв участь голова районної ради Ю.В.Шило. На нараді були присутні більше ніж сімдесят представників підприємств, організацій та структурних підрозділів, сільські та селищні голови.

Щодо проведеної інвентаризації внутрігосподарських меліоративних систем на зрошуваних землях доповідала начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Т.М.Бірюкова. Загальна площа зрошення по району станом на 01.10.2016 складає 50610 га, з них у державній власності — 940 га, на балансі правонаступників — 7847 га, у спільній власності територіальних громад — 27556 га, без господаря — 14267 га.

З її слів стало відомо, що в результаті незаконних дій по демонтажу трубопроводів та плит обличкування каналів внутрігосподарських меліоративних мереж орієнтована втрата площ поливу складає 21421 га, з них 6239 га спільної власності громад Якимівського району, 12823 га — без господаря, 2359 га — знаходились на балансі правопорушників.

  • З метою збереження наявного фонду меліоративних систем району, запобігання їх розкраданню та руйнації, прискорення виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 13.08.2003 №1253, було прийняте рішення щодо проведення інвентаризації зрошуваних земель та виділення з місцевого бюджету коштів у сумі 199 тис.грн., — говорила Тетяна Миколаївна.

У районі Державним регіональним проектно-вишукувальним інститутом «Запоріждніпроводгосп» проведений І етап інвентаризації внутрігосподарських зрошувальних систем. У процесі виконання робіт була зібрана та вивчена проектна документація по всіх зрошувальних внутрігосподарських системах району, які підлягають інвентаризації. Подальшим етапом інвентаризації є опрацювання робочою групою питання відновлення або нового будівництва меліоративних систем.

Під час виступу начальника управління агропромислового розвитку Олександр Євгенійович наголосив, що та робота, яка планувалася на 2016 рік, була проведена.

Про організацію надання субсидії мешканцям Якимівського району доповідала заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Г.Д.Корольова. Зі слів доповідача нам стало відомо, що у січні-жовтні 2016 року субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначено 5815 домогосподарствам, із них у міських поселеннях — 1981 домогосподарство, у сільській місцевості — 3834 домогосподарства. Загальна сума призначених субсидій за січень-жовтень 2016 року складає 37 млн.грн., з них 31 млн. 123 тис. — оплата житлово-комунальних послуг, 5 млн. 884 тис.грн. — тверде паливо. Станом на 01.11.2016 року заборгованість складає 11 млн. 218 тис.грн.

  • Протягом січня-жовтня субсидії на тверде паливо та скраплений газ призначено 2781 домогосподарству, з них 448 — нульові субсидії, а 2333 домогосподарствам призначено субсидії готівкою для відшкодування витрат на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Також по цих справах у жовтні проведено перерахунок з урахуванням нової вартості твердого палива, середній розмір допомоги складає 2143 грн., — говорила Галина Дмитрівна. — За 10 місяців 2016 року з послуги газопостачання призначено та проведено масовий перерахунок на опалювальний період по 3034 справах, на сьогоднішній день 621 справа перебуває у розгляді.

Наприкінці свого виступу доповідач зазначила, що у травні та вересні 2016 року до Постанови КМУ №848 було внесено зміни, а саме: з 01.01.2017 р. громадяни, які користуються твердим паливом, повинні для подальшого отримання субсидії звернутися особисто із заявою про призначення субсидії до управління, а у сільській місцевості — до сільрад.

З третього питання, стосовно життєзабезпечення району, було декілька доповідачів: директор ТОВ «Акімжилсервис» В.О.Субботин, директор ТОВ «Радивонівське комунальне господарство»  В.В.Петенко, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації І.В.Водоп’янова, головний лікар ЦРЛ В.В.Строкань, начальник відділу Держгеокадастру у Якимівського району С.М.Кутіков. Кожен у своєму виступі відмітив, що усі організації, дитячі садки та школи забезпечені теплом у приміщеннях та водою. Усе працює без перебоїв. В свою чергу голова райдержадміністрації наголосив, що нині у Якимівському районі на постійній основі здійснюються поетапні фінансові кроки щодо ремонту водогону, утеплення шкіл та надання гарячого харчування дітям.

Засідання розширеної апаратної наради пройшло у конструктивному руслі. По її закінченні головою райдержадміністрації О.Є.Правосудом були надані відповідні доручення.

Ірина МАРЧЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.