8 ноября 2016 Акимовка 92  0 

Престольне свято Якимівського храму


Минулої п’ятниці колокольний дзвін скликав весь православний люд на святкування престольного свята в честь Казанської ікони Божої Матері до Якимівського храму.dsc_0157

Казанська ікона Божої Матері — одна з найбільших святинь Православної Церкви, саме вона є однією з найвідоміших і найшанованих ікон Божої Матері. Ось і відбулося святкування цього найвеличнішого свята.

Святкову Божественну літургію відслужив настоятель Свято-Казанського храму ієромонах Арсеній (Кравчук), а сослужив йому настоятель радивонівського Свято-Покровського храму ієромонах Олександр (Цибочкин). На молитву до Божої Матінки поспішав весь православний народ як з райцентру, так і навколишніх населених пунктів. Люди просто прибули на свято у храм, який вражає своїм внутрішнім убранством і тим, що світські люди називають аурою, а віруючі — благодаттю.

Отець Арсеній привітав всіх присутніх зі святом та підкреслив, що Божа Мати постійно перебуває з нашим народом та піклується про нього, про що свідчить вся наша історія.

По завершенні Божественної Літургії з привітаннями до настоятеля храму та найкращими побажаннями до прихожан звернувся голова райдержадміністрації Олександр Правосуд, який побажав всім заступництва Божої Матері та подарував живі квіти.

Також привітали якимівську парафію із престольним святом та піднесли приємні подарунки — мер райцентру Микола Захаров, депутат районної ради Валентина Громихіна, а від імені церковної приходської ради вітання передав її староста Михайло Чишко.

Руслан БАЧУРІН
фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.