25 ноября 2016 Акимовка 42  0 

Пам’ять житиме вічно


dsc_0964Традиційно у четверту суботу листопада біля пам’ятного знаку, що розташований на центральному цвинтарі смт Якимівка, відбувається мітинг-реквієм До Дня пам’яті жертв геноциду Українського народу — Голодомору 1932-1933 років, голодоморів 1921-1922,1946-1947 років в Україні. Саме там сьогодні і пройшло зібрання, яке об’єднало людей у прагненні пом’янути тих, хто став безневинною жертвою страшних днів і чия кількість достеменно і досі нікому не відома.

Перед присутніми якимівцями виступили голова райдержадміністрації Олександр Правосуд, голова районної ради Юрій Шило, мер селища Микола Захаров, директор історико-краєзнавчого музею Віктор Гнєдашев та бібліотекар Юлія Дєдушева.

Після офіційної частини мітингу присутні вшанували пам’ять померлих у страшні голодні роки минулого століття хвилиною мовчання та покладанням квітів і колосків до підніжжя Пам’ятного знаку. Пам’ять про невинних жертв Голодомору житиме вічно, ми будемо завжди пам’ятати сторінки минулого, щоб подібна трагедія ніколи не повторилася.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.