4 ноября 2016 Район 119  0 

Добрі справи не будуть забуті! (фоторепортаж)


dsc_0067

Гаряче харчування дітей під час перебування у школі є однією з важливих умов здатності до ефективного навчання. Гарна організація шкільного харчування веде до поліпшення показників рівня здоров’я населення, і в першу чергу дітей, враховуючи, що в школі вони проводять більшу частину свого часу. Тому харчування є одним з важливих факторів, що визначають здоров’я підростаючого покоління.

Протягом багатьох років у Переможненській ЗОШ не було їдальні, і діткам доводилося харчуватися або придбаними пиріжками, або тим, що вони принесли із собою з дому. Питання про необхідності створення у навчальному закладі їдальні підняла ще колишній директор школи, яка, на жаль, вже покинула цей світ, Зінаїда Іванівна Селіванова. І ось ця справа, розпочата ще за її життя, нарешті завершена! І цього четверга у Переможненській школі відбулося довгоочікуване свято — урочисте відкриття шкільної їдальні. На таку важливу для всього села подію зібралися місцеві мешканці та навіть школярі, не дивлячись на те, що у них канікули.

Прибули на святковий захід і поважні гості — голова райдержадміністрації Олександр Правосуд, голова районної ради Юрій Шило, начальник відділу освіти, молоді та спорту Інна Водоп’янова та постійний помічник і вірний друг школи голова ТОВ «Агросенергія плюс» Раїса Галкіна.

Учасників заходу вітали учні і працівники школи, звучали слова вдячності керівникам району, будівельникам, спонсорам і всім небайдужим, хто допомагав у створенні комфортної, відповідної до сучасних вимог шкільної їдальні. Перед самим початком урочистостей очільник району поспілкувався із місцевими мешканцями. Детально розповів про пророблену в цьому році роботу, поділився деякими досягненнями. Окремо О.Правосуд вислухав пропозиції та зауваження від присутніх переможненців, зокрема сельчан турбувало питання ремонту сільських доріг та можливість встановлення дитячого майданчика на території їхнього населеного пункту.

Як водиться гостям, завітали вони до школи не з пустими руками, навчальному закладу було передано 2 нові сучасні комп’ютери. Учні школи, у свою чергу, зустріли гостей хлібом-сіллю, у концертній програмі висловлювали слова щирої вдячності за те, що сьогодні мають можливість харчуватися у новій сучасній їдальні, і за допомогою яскравих номерів подякували за таку можливість.

Окремо директор школи Юлія Прийма від імені школярів, їхніх батьків та педагогічного колективу щиро дякувала гостям за те, що цю справу нарешті завершено, і запевнила, що добрі справи не будуть забуті і ще не одне покоління згадуватиме вдячними словами усіх, хто долучився до цієї справи.

А потім була урочиста мить відкриття об’єкту — перерізання стрічки. Цю важливу місію доручили керівництву району — О.Правосуду та Ю.Шилу. Після чого усі присутні мали змогу оглянути нововведену в експлуатацію їдальню та навіть скуштувати смачні палянички, спечені у ній.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.