28 октября 2016 Акимовка 197  0 

Якимівка відзначила 73-ю річницю з дня свого визволення (фоторепортаж)


DSC_0858З нагоди Дня визволення селища Якимівки від нацистських загарбників цього четверга, 27 жовтня, жителі і гості райцентру біля пам’ятника полтавчанам зібралися на мітинг, щоб віддати данину пам’яті тим, хто не повернувся з поля бою, та схилити голови перед мужністю і стійкістю наших дідів, прадідів, вклонитися посивілим ветеранам тієї страшної війни.

Перед присутніми якимівцями та гостями селища із щиросердечними вітаннями виступили: голова районної ради Ю.Шило, селищний голова М.Захаров, помічник народного депутата С.Валентирова С.Фролов, голова районної ветеранської організації М.Ладченко, старшокласник НВК «Якимівська гімназія» Д.Андрющенко, голова обласної Асоціації пошукових загонів В.Смердов та настоятель Свято-Казанського храму ієромонах Арсеній (Кравчук). Всі вони побажали присутнім на мітингу мудрості, доброти, закликали берегти спокій на рідній землі.

За дорученням народного депутата України С.Валентирова його помічник передав комплект форми для учасників районного військово-пошукового загону «Пам’ять». Подарунок отримав командир загону В.Потапов. Крім цього від народного депутата райорганізація «Товариство ветеранів АТО» отримала електрообігрівач, а також сертифікат на передплату районної газети «Слово трудівника» для 50 учасників антитерористичної операції та членів родин загиблих воїнів, що у цей час захищали незалежність нашої країни.

За ходом всього мітингу спостерігали ті, хто мужньо боровся за мирне небо над нашими головами — шановані ветерани, учасники бойових дій Другої світової війни М.В.Сінніков, Р.К.Підбуртна, М.І.Царькова, О.В.Макарова, К.М.Колеснікова та учасниця війни М.Н.Фащук.

По завершенню урочистої частини мітингу з усіма військовими почестями та за православними канонами відбулася церемонія перепоховання останків 29 невідомих радянських воїнів. Настоятель храму ієромонах Арсеній там же відслужив заупокійну панахиду за воїнами, які поклали своє життя у роки війни 1941-1945 років. Учасники мітингу в свою чергу вшанували пам’ять всіх загиблих героїв та невинно убієнних жертв війни хвилиною мовчання та покладанням квітів до могил і пам’ятників.

Велику увагу присутніх, особливо молоді, привернула виставка експонатів знайдених під час розкопок пошуковців та раритетний реконструйований німецький мотоцикл із яким усі охочі фотографувалися.

Того ж святкового дня, мер Якимівки М.Захаров разом із головою селищної організації ветеранів М.Шереметьєвим та самими ветеранами поклав квіти до підніжжя братської могили, що на мікрорайоні «опитна», а також до стели загиблим воїнам 1941-1945 років і пам’ятника голові молодих патріотів О.Макарову.

Очільник селища разом із учасниками художньої самодіяльності КСК «Скіф» відвідав усіх тринадцятирьох ветеранів війни-мешканців Якимівки та передав кожному із них продуктові набори та відзнаки від Президента України — ювілейні медалі «70 років перемоги над нацизмом».

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.