18 октября | Район | 74 | 0

Святкова п’ятниця у М.Горького (фоторепортаж)


DSC_4268Перед самим початком урочистостей з нагоди Дня села громада с.М.Горького разом із очільником району взяла участь у молебні Божої Матері перед поклінним хрестом, що розташований на в’їзді до села. Молебень у день Покрови Пресвятої Богородиці провів настоятель Свято-Казанського храму, почесний громадянин села ієромонах Арсеній (Кравчук).

Організатори, гості та учасники святкового дійства у Горьківському сільському будинку культури створили чудову атмосферу, яка нагадувала довгоочікувану зустріч великої дружної родини. Адже спеціально з нагоди свята був підготовлений великий коровай, який організаторами був розділений на шматочки та презентований кожній присутній у залі людині.

У цей день учасники святкового заходу згадали історію села, вшанували місцевих ювілярів, найстарших та наймолодших жителів села, учасників антитерористичної операції, ветеранів та вдів Другої світової війни, щасливі міцні подружжя, багатодітні родини, місцевих меценатів та ще багато шанованих земляків.

Із вітальним словом до односельців звернувся сільський голова Владислав Шпак. У цей святковий день він висловив глибоку вдячність всім жителям М.Горького, тим, хто своєю волею, розумом, наполегливою та сумлінною працею робить посильний внесок у розвиток села. Також він дякував за співробітництво колективам школи, сільського будинку культури, ФАПу, відділення пошти, місцевим фермерам та підприємцям.

На святі сільський голова із гордістю ще раз згадав, що у районній презентації сільських громад саме Горьківська територія посіла почесне І місце, що дало їй змогу гідно представити наш район на Покровському ярмарку у м.Запоріжжя.

Наостанок свого виступу В.Шпак також поділився планами — відремонтувати танцювальну залу в СБК, аби вже цього року зустріти там новий 2017 рік. У втіленні в життя даного задуму сільський голова заручився підтримкою присутнього на святі голови райдержадміністрації Олександра Правосуда, який прибув на захід із своїм першим заступником Володимиром Горбанем.

Очільник району у своєму виступі коротко поінформував присутніх про досягнення Горьківської громади завдяки тісному тандему сільради і райдержадміністрації. Зокрема вже встановлені вікна у сільському будинку культури і виділені кошти на закупівлю комп’ютерного класу для місцевої школи, який вже найближчим часом надійде до навчального закладу. Крім цього, за словами О.Правосуда, нещодавно підписано розпорядження про виділення 100 тис.грн. на вуличне освітлення у М.Горького.

Юні горьківські учасники художньої самодіяльності отримали солодкі подарунки від голови райдержадміністрації.

Незабутні враження подарували присутнім виступи місцевих самодіяльних колективів та аматорів сцени, які виконували відомі пісні та видовищні танці. Насичена програма дивувала і тішила глядачів новими цікавими номерами, кожен з яких завершувався гучними оплесками та оваціями від присутніх.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора

 

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.