28 октября 2016 Акимовка 113  0 

Сесія районної ради


DSC_080227 жовтня 2016 року під керівництвом голови районної ради Ю.В. Шило, у залі засідань районної адмін будівлі провів сесію районної ради, у якій прийняли участь 27 депутатів із тридцяти чотирьох.

Зі слів начальника управління фінансів РДА О.І.Драчука, стало відомо, що за результатами проведеної роботи за 9 місяців районний бюджет перевиконав річний план. Надходження до бюджету складали майже 133, 8 мільйонів  гривень, із них власних коштів – трохи більше 18 мільйонів. Доходи у порівнянні із минулим роком виросли на 6 мільйонів, тому на сьогоднішній день фінансове положення більш ніж стабільне.

На порядок денний сесії виносилося питання розподілу  додаткових коштів за клопотаннями їх розпорядників чи користувачів. На сесії депутати затвердили такі зміни до бюджету на поточний рік і виділили: 10  тис.грн на спортивно масові заходи; 4 тис.грн на подарунки дітям сиротам;15 тис.грн на районну  програму з підвезення на гемодіаліз; 38 тис.грн дотація Якимівській селищній  раді на енергозберігаючі вікна для ДНЗ «Росинка»; 144 тис.грн на лічильники тепла  для ЦРЛ; 40 тис.грн РДА (картриджі, папір для управління соцзахисту та ЦНАПу, для друку бланків); 32,8 тис.грн на погашення заборгованості перед Укрзалізницею за безкоштовне перевезення пільговиків за 2015 рік;66 тис.грн спорт інвентар для навчальних закладів району; 96,2 тис.грн відділу освіти на придбання теплових лічильників для Шелюгівської ЗОШ і Якимівської ЗОШ №2; 50 тис.грн на друк районної газети; 110 тис.грн дотація Новоданилівській сільській раді на ремонт водогону у селі В.Тернівка на умовах співфінансування;435тис.грн збільшення асигнувань на опалення навчальних закладів;14,9 тис.грн  на районну програму кредитування «сільське подвір’я» сільських мешканців; 40 тис.грн  дотація Якимівській селищній раді на придбання лічильника на будинок 349 по вул. Центральній; 122 тис.грн відділу освіти на енергозберігаючі вікна для Черноземної ЗОШ;3 тис.грн для ремонтування компьютерів;55 тис.грн на позашкільні заклади;59 тис.грн для ЦРЛ на лабораторні обстеження;30 тис.грн на спів фінансування 50/50 разом із Охримівською сільрадою на ДНЗ «Казка». За клопотаннями депутатів під час засідань постійних комісій, які пройшли на передодні сесії (див «СТ» №82 від 26.10 п р) на сесії додатково виділено  30 тис.грн на районну  програму  надання допомоги особам, які перебувають у важких життєвих обставинах.

Окремо депутати розглянули блок питань, що стосуються майна комунальної власності територіальних громад району. Серед інших прийняли рішення про безоплатне передання автомобіля ГАЗ-66   1990 року випуску) Зброїним  силам України та прийняли рішення про списання повернутого із АТО автомобіля РАФ –22031 (1990 року випуску).

У освітнім блоці  питань депутати затвердили мережу освітніх закладів району і погодили кандидатуру Ю.М Прийми на посаду директора Переможненської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів.

Також на сесії розглядався блок організаційно – правових питань , під час якого депутати внесли зміни до регламенту районної ради, і задовільнили письмову заяву депутата Якимівської районної ради  А.В.Блохи про  дострокове припинення повноважень у зв’язку із зміною постійного місця проживання за власним бажанням.

У розділі «різне» депутати обговорили чимало питань, підготовкою яких апарат ради разом із народними обранцями будуть займатися до наступної  сесії.

Ірина МАРЧЕНКО

фото Р.Бачуріна


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.