9 сентября 2016 Район 74  0 

За короткий час слід підготувати мережу водозабезпечення


DSC_0144У кабінеті голови райдержадміністрації О.Правосуда очільники трьох сільських рад обговорили із керівництвом «Облводоканалу» питання забезпечення питною водою мешканців сіл, які користуються послугами ЗГВ. У нараді взяв участь голова районної ради Ю.Шило.

Виконуючий обовязки КП «Облводоканал» Б.Попюк повідомив присутнім про намічені обласним підприємством плани зміни подачі води до межі водозаборів сільськими мережами (до лічильників) і про заплановані  ремонтні роботи на магістральних мережах, які проходять територіями не одного району. Окремо Богдан Степанович повідомив про розірвання договору співпраці із приватним підприємством, яке минулого року обслуговувало мережі  водоканалу на території Якимівського району. Відтак, у деяких селах, які користуються дніпровською водою, ціна зменшена і встановлена на рівні 9,61 грн. за кубічний метр.

Найбільшу увагу присутніх було звернуто на катастрофічну необхідність проведення капітальних ремонтів мереж водозабезпечення, які є власністю сільських громад. Мова йшла про створення на базі майна територіальних громад району комунального підприємства, яке буде обслуговувати внутрішні мережі  водозабезпечення. І, головне, напрацювати чіткий план заходів стосовно реконструкції мережі і дотримуватися чіткого його виконання із забезпеченням співфінансування.

Обласною організацією заплановані технологічні ремонти на магістральних мережах і на очисних, тому, можливо, будуть відключення водоподачі. Про це споживачі будуть попередженні додатково. На нараді пропонувалося продумати заходи підвозу води населенню на час зупинки і провести ремонтні роботи на внутрішньосільських мережах.

Завершуючи нараду, очільники району висловили спільну думку, що район вступає у фазу активної роботи з питань об’єднання громад, і питання водозабезпечення населення є одним із основних питань організації покращення умов надання послуг мешканцям Якимівщини.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.