5 сентября 2016 Район 38  0 

У новий навчальний рік — з корисними подарунками


DSC_0232В Україні день 1 вересня з давніх-давен не просто початок осені. Для мільйонів школярів, студентів, їхніх батьків, а також для вчителів і викладачів це справжнє свято — День знань. З цього дня починається офіційний навчальний рік у всіх навчальних закладах країни.

День знань — це, мабуть, єдине свято, яке одночасно є і загальним для всіх, і особистим для кожного. Першачки із ще не зовсім зрозумілим їм почуттям трепету, ховаючись за величезними букетами квітів, тримаючись за руки батьків, роблять свій перший крок на великому шляху знань, а новоспечені студенти вперше вступають у доросле життя.

Традиціями цього свята, що передаються від покоління до покоління школярами, стали купа квітів для педагогів, пишні банти першокласниць, гучний звук першого дзвоника.

У цей день голова райдержадміністрації Олександр Правосуд відвідав урочисту святкову лінійку з нагоди нового навчального року у НВК «Якимівська гімназія». Після теплих, щирих слів вітань, які лунали як на адресу школярів, так і для педагогів, він вручив подарунковий страховий поліс від нещасних випадків строком на 1 рік учням 1 класу, подарував шкільний рюкзак учениці Діані Глінці та передав книги для шкільної бібліотеки від імені народного депутата України Сергія Валентирова. Учень гімназії Марк Коровін з рук очільника району отримав сертифікат лауреата премії Запорізької облдержадміністрації, а вчитель Ірина Кононіхіна — подяку Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Також приємний та корисний подарунок для гімназії зробила присутня на заході депутат райради Валентина Громихіна.

Учнів та педагогічний колектив Якимівської ЗОШ №1 щиросердечно вітала із новим навчальним роком начальник відділу освіти, молоді та спорту Інна Водоп’янова.

Шкільні урочистості у Атманайській ЗОШ відвідав голова районної ради Юрій Шило. Він висловив слова подяки вчителям за те, що вони щедро діляться своїми знаннями, плекають справжніх патріотів нашої держави, адже освітянська мудрість і великодушність залишаються із вихованцями на все життя.

Як водиться гостям завітав він до школярів не з порожніми руками, першокласникам вручив страховий поліс строком на 1 рік, згідно якого кожна дитина 1-го класу застрахована від нещасного випадку на 1000 грн. Також від вручив грамоти від народного депутата С.Валентирова атманайським вчителям-волонтерам, які були задіяні у підготовці до відкриття та подальшого функціонування зеленого туризму «Фестиваль Арка Миру».

Депутат Запорізької обласної ради Геннадій Шевченко вже не перший рік в рамках «Положення про преміювання кращих випускників» нагороджує найдостойніших грошовою премією. Так цього року кращі випускники Азовської та Охрімівської ЗОШ отримали від депутата по 3000  грн., а найздібніші учні Шелюгівської, Давидівської, Атманайської, Розівської, Новоданилівської та Великотернівської ЗОШ премійовані 2000 грн. кожному. Кожна із названих шкіл отримала від Геннадія Миколайовича ще й по сертифікату на розвиток школи по 1000 грн. Молодша ланка Азовської школи (1-4 класи) застраховані депутатом від нещасного випадку.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.