5 сентября 2016 Акимовка 76  0 

Серпнева конференція працівників освіти району


DSC_0080Новий навчальний рік для школярів розпочинається 1 вересня. А для освітян вже традиційно його початок знаменується серпневою педагогічною конференцією, яка у нинішньому році проходила 30 серпня у актовій залі Якимівської ЗОШ №1.

Серпнева конференція — це підведення підсумків за минулий навчальний рік, визначення перспективних планів роботи педагогів на новий навчальний рік, влиття у педагогічну когорту молодих спеціалістів, цікаві зустрічі, обмін думками, враженнями.

Виступаючи перед учасниками конференції, голова райдержадміністрації О.Правосуд поінформував присутніх про стан справ на сьогоднішній день у галузі «освіта» нашого району.

Зокрема на розвиток освіти за 8 місяців поточного року використано більше 29,2 млн.грн., що на 2,2 млн.грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року. З 1 травня поточного року заробітна плата підвищена в середньому на 6%. Надана додаткова субвенція з державного бюджету на галузь «освіта» 130 тис. 600 грн. Школи району забезпечені твердим паливом у повному обсязі до кінця опалювального сезону 2016-2017 року. Також у повному обсязі забезпечено асигнування на безкоштовне харчування дітей пільгових категорій до кінця року із розрахунку 15 грн. на дитину на добу (з 01.02.2016 р. вартість харчування збільшена до 15 грн.).

Із районного бюджету виділено 650 тис.грн. на придбання шкільного автобусу за рахунок співфінансування із обласним бюджетом. Завершені роботи по капітальному ремонту приміщення Азовської ЗОШ із обсягом робіт майже 2 млн.грн. за рахунок коштів Кирилівської селищної ради. Напередодні початку нового навчального року завершені капітальні ремонти Переможненської шкільної  їдальні, стадіону «Колос» ім.М.А.Горлача.

Проведено заміну вікон Атманайської, Розівської, Таврійської, Давидівської загальноосвітніх шкіл, НВК «Якимівська гімназія». Ведуться роботи з монтажу пілетних котелень Якимівської ЗОШ №2 та Шелюгівської школи.

Очільник району також торкнувся питання рівня освіти школярів району. Так, у цьому році з 178 випускників 7 нагороджено срібною медаллю (учні НВК «Якимівська гімназія», Охрімівської, Атманайської шкіл), з незалежного оцінювання отримали високий рівень 10%, достатній — 17%, низький — 48%. «Ви бачите, що є над чим працювати педагогічним колективам району», — сказав на завершення свого виступу О.Правосуд і привітав педагогів району із новим навчальним роком.

Начальник відділу освіти молоді та спорту І.Водоп’янова свій доклад поділила на розділі і разом із учасниками конференції намагалася віднайти відповіді на важливі питання: Де, хто та кого навчає; хто і як має управляти освітнім процесом тощо.

Грамотами та подяками райради і райдержадміністрації за сумлінну працю, високий професіоналізм була відзначено чимала кількість педагогічних працівників, також грамоти отримали спонсори та помічники освітянської галузі — це депутати, приватні підприємці, керівники сільськогосподарських господарств, фермери.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.