7 сентября 2016 Акимовка 126  0 

Розширена апаратна нарада


DSC_0004Більше шістдесяти представників підприємств, організацій та структурних підрозділів взяли участь у розширеній апаратній нараді, яка відбулася цього понеділка. Відкрив та провів засідання голова райдержадміністрації О.Правосуд.

На порядок денний було винесено п’ять питань: «Про стан боротьби зі злочинністю на території Якимівського району» доповів начальник поліції Якимівського відділення Мелітопольського відділу Національної поліції країни Головного управління Національної поліції у Запорізькій області С.Дружиненко; «Про стан невиробничого травматизму на території району» доповів начальник УСЗН В.Лукашин; «Про стан ринку праці» розповів учасникам засідання директор РЦЗ О.Маругін; із планом проведення святкових заходів, приурочених до Дня Якимівського району, ознайомив директор РБК В.Фесик; а про роботу та функціональні обов’язки новоствореного бюро правової допомоги населенню доповіла в.о.заступника начальника — головний спеціаліст відділу Якимівського бюро правової допомоги Я.Стреляєва.

За словами С.Дружиненка, протягом 8 місяців поточного року на території району спостерігалась більш напружена криміногенна обстановка у порівнянні із аналогічним періодом минулого року, а особовому складу Якимівського відділення поліції приходилось не один раз нести службу у посиленому режимі.

Динаміка зросту злочинності на території району складає плюс 180 кримінальних проваджень у порівнянні із аналогічним періодом минулого року (1083 проти 903), майже +20%.

Із всіх злочинів, зареєстрованих у поточному році, розкрили 152, що складає 12,6% питомої ваги (по області 20,8%). А по кримінальних провадженнях із обвинувальними актами, направлених до суду, Якимівське відділення спрацювало краще, ніж по області (30,6% проти 28,4%).

Вперше у цьому році працівники поліції почали спільну роботу разом із членами громадського формування «Патріот». Проте, через нехватку особового складу, максимальна кількість якого була задіяна у смт Кирилівка під час літнього курортного сезону, через неналежне матеріально-технічне забезпечення (відсутність, несправність службового транспорту, відсутність достатньої кількості бензину для гідного виконання поліцейськими своїх функцій, інших питань) багато запланованих заходів у цьому напрямку так і не вдалось належним чином реалізувати. Тому потрібно багато працювати, адже динаміка злочинності у громадських місцях на даний час вже має невтішні результати +30% (80 злочинів проти 60 у минулому році), а злочинність на вулицях зросла на 69% (з 33 до 56 злочинів), і в цьому Якимівському відділенню поліції також потрібна підтримка громадськості та місцевих органів влади і самоврядування та всіх «небайдужих» для спільного вирішення проблем.

Згідно доповіді В.Лукашина, за період січня-липня 2016 року у районі сталось 1389 нещасних випадків невиробничого характеру, що призвело до травмування 1212 осіб. У порівнянні із аналогічним періодом 2015 року кількість нещасних випадків збільшилось на 177, або на 12,7%, кількість потерпілих осіб зменшилась на 101, або на 8,3%. Протягом січня-липня 2016 року від нещасних випадків невиробничого характеру загинуло 11 осіб, що на 1 особу або 9,2% менше, ніж протягом січня-липня 2015 року.

Слід зазначити, що протягом січня-липня 2016 року значно збільшився рівень невиробничого травматизму серед дітей. Так, загальна чисельність травмованих у побуті дітей віком до 14 років збільшилась на 57,4% і становила 378 осіб проти 174 у відповідному періоді попереднього року. Це свідчить про необхідність вжиття відповідних заходів щодо підвищення відповідальності як батьків, так і навчальних закладів, за процес виховання дітей та організацію їхнього дозвілля.

Організацію роботи щодо профілактики невиробничого травматизму взято під постійний контроль райдержадміністрації. У закладах освіти постійно проводяться заходи щодо недопущення захаращення евакуаційних виходів, шляхів евакуації, підвальних та горищних поверхів. Інформаційні та класні куточки з пожежної безпеки приведено у належний стан, оснащено сучасними наочними матеріалами (плакатами, брошурами), в яких постійно поновлюється інформація щодо попередження пожеж та загибелі дітей на них.

Райдержадміністрацією постійно вживаються заходи щодо утримання внутрішньоквартальних територій населених пунктів у безпечному стані, а саме забезпечення своєчасної посипки пішохідних доріжок, закриття колодязів зовнішніх інженерних мереж водопостачання, обстеження водопровідних колодязів, утримання конструкцій житлових будинків у належному стані.

З метою закріплення необхідних навиків поведінки у разі настання надзвичайних ситуацій представниками районного сектору ГУ ДСНС України у Запорізькій області шляхом розповсюдження тематичних матеріалів та експрес-звернень забезпечено проведення навчання населення діям у разі виникнення хімічного забруднення, повені, паводків, буревію, грози, снігових заметів, різкого зниження температури, пожеж на відкритих територіях та під час зимової рибалки.

Головними роботодавцями району є агропідприємства усіх форм власності, повідомив учасникам апаратної наради О.Маругін. На обліку у РЦЗ стоять більше 3 тис. безробітних мешканців району. Спільними зусиллями центру зайнятості та роботодавцями кожен рік працевлаштовуються 1200 чоловік, половина з яких -у сільгосппідприємства.

На початок поточного року на обліку у РЦЗ було 987 безробітних, за 8 місяців стали на облік ще 1152 особи. Таки чином, з січня по вересень поточного року соціальні послуги у РЦЗ отримали 2139 особи. 912 з них були працевлаштовані. На 1 вересня на обліку перебувають 635 безробітних, найближчим часом очікується їх зріст у зв’язку із завершенням оздоровчого сезону, а у жовтні-листопаді до РЦЗ прийдуть звільнені на зиму працівники сільгосппідприємств.

Також директор центру зайнятості акцентував увагу присутніх керівників на тому, що з 5 вересня вступає у силу законодавча норма про те, що підприємства, організації та заклади із чисельністю працівників 20 та більше осіб повинні працевлаштовувати не менше 5% квотних категорій громадян, до числа яких включені демобілізовані АТО-шники. Невиконання квоти може призвести до застосування штрафних санкцій.

Довідково для учасників засідання звернувся в.о.начальника Управління Держпродслужби у Якимівському районі М.Громихін. Зокрема він просив присутніх голів сільських та селищних рад довести до приватних підприємців, які контактують із харчовими продуктами тваринницького походження, інформацію про необхідність реєстрації потужностей, на яких здійснюється обіг харчових продуктів. Також він повідомив результати аналізу операторів потужностей за липень-серпень 2016 р. по району, згідно  якого по одній потужності зареєстровано у Володимирівській, Охрімівській та Чорноземненській сільрадах, по дві — у Кирилівській, Радивонівській, Розівській та Шелюгівській радах, три потужності у Давидівській та 7 у Таврійській раді, 29 потужностей у Якимівській селищній раді.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.