26 сентября 2016 Район 57  0 

На колегії — про осінні турботи


DSC_0071Минулої середи, 21 вересня, відбулася апаратна нарада, яку провів голова райдержадміністрації О.Е.Правосуд. Участь у апаратній нараді взяли керівники і представники підприємств, організацій, сільські та селищні голови.

Про стан підготовки об’єктів житлового фонду, соціально-культурної сфери, дорожнього господарства до роботи у осінньо-зимовий період 2016-2017 рр  доповіла головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства, будівництва, розвитку інфраструктури, торгівлі та економічного розвитку райдержадміністрації О.Шаракіна. За словами Олени Василівни, була проведена певна робота та виконана низка технічних заходів, зокрема будівельних та ремонтних. Виконані капітальні та поточні ремонти тепломережі та котелень за рахунок частини тарифів та коштів підприємства. Підготовка теплового господарства завершена у встановлені терміни, 07.09.16 був підписаний Акт готовності теплового господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 р.

— Завершуються роботи із ремонту покрівлі, опалювальних систем будинків, систем холодного водопостачання. На звітну дату відсоток готовності складає 95%, — звітувала Олена Василівна.

Рівень підготовки 13 артезіанських свердловин складає 95%. Свердловини працюють у звичайному режимі. Поведені поточні ремонти водопровідних мереж, дезінфекція водонапірних башт.

На території Радивонівської сільської ради проводиться капітальний ремонт водогону. Для безпосередньої подачі води, Розівською сільрадою придбано новий насос. КП «Господар» Атманайської сільради здійснено зміну вузлів на артсвердловині та проведені роботи на аварійних дільницях водогону.

За рахунок селищних бюджетів проведені ремонтні роботи дорожнього покриття у Якимівських  та Кирилівських селищних радах,  а також ямковий ремонт дороги загального користування  місцевого значення від с.Таврійське до с.Чорноземне за рахунок додаткової субвенції із обласного бюджету приблизно у розмірі 1 мільйона гривень.

У закладах освіти району проведені поточні ремонти навчальних приміщень. До шкіл району завезено 619 тонн вугілля. Із 20 котелень підготовлені 13, на інших підготовка триває.

У Якимівській ЦРЛ, Розівській та Дружбівській амбулаторії проведене утеплення вікон та дверей. Відремонтовано частину приміщень, встановлені металеві двері, замінено вікна.

Готовність установ культури району складає 90%.

Про проведення на території Якимівського району операціі «Урожай-2016» звітувала начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Т.М.Бірюкова .

Про підсумки роботи зі зверненнями громадян та виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» у Якимівській райдержадміністрації за 8 місяців 2016 року детально доповіла Л.Ф.Величко. Як повідомила Людмила Федорівна, в управлінні відкрито урядову гарячу лінію з питань надання державної допомоги в умовах кризи. Вже прийнято 665 дзвінків та надані консультації. За 8 місяців до Якимівської райдержадміністрації надійшло 446 звернень, з них 354 — з урядової гарячої лінії, 18 — з лінії Запорізької облдержадміністрації, 43 громадянина побували на особистому прийомі у голови райдержадміністрації та у його заступників. Як свідчить аналіз, 33% питань вирішено позитивно, стосовно 67 надані консультації.

Аналізуючи тематику звернень, треба відзначити, що однією з болючих проблем, які піднімаються у зверненнях громадян, є надання матеріальної допомоги та соціального захисту населення. Друге місце за актуальністю  звернень громадян посідає комунальне та дорожнє господарство. Під постійним особистим контролем голови райдержадміністрації знаходяться звернення, що надійшли до райдержадміністрації із урядової гарячої лінії. Збільшилась кількість звернень на гарячу лінію майже на 215%. Найбільше з них стосувалися призначень та виплат субсидій. Протягом року спеціалістами управління соціального захисту населення призначені субсидії на тверде паливо та газ, але на сьогоднішній день заборгованість з надання пільг виплат готівкою на придбання твердого палива складає 2,7 мільйона  гривень.

— 70% відсотків звернень громадян, що надійшли на розгляд до районної держадміністрації, відносяться виключно до компетенції сільських та селищних рад, — наголосила Людмила Федорівна.

З усіх питань, винесених на розгляд колегії, прийняті відповідні рішення.

Ірина МАРЧЕНКО

Фото Т.БЕЛИМЕНКО


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.