9 сентября 2016 Район 54  0 

МІЖРЕГІОНАЛЬНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «МУСУЛЬМАНСЬКА СПАДЩИНА» (фоторепортаж)


DSC_0059На цьому тижні 7 вересня у сільському будинку культури с.М.Горького за підтримки Якимівської райдержадміністрації, відділу культури та туризму, виконкому Горьківської сільської ради відбувся фестиваль «Мусульманська спадщина». Це дійство проводилось напередодні великого мусульманського свята «Курбан Байрам», організатором зібрання стало Духовне управління мусульман України (Херсонська мусульманська община), фінансування взяли на себе брати Салаєви — Шахмурад, Шахмамад, Шахвалад, Біналі, та Махмудов Сардар.

Метою спільного свята стало відображення краси ісламської культури та укріплення міжрегіональних відношень, збереження кращих традицій та звичаїв мусульман, залучення уваги громадськості до культури та зміна стереотипів у відношенні до мусульманського народу. Свято у М.Горького було насичене танцями та співами релігійного характеру. Учасники ретельно підійшли до підбору національного вбрання та ведення заходу, під час якого читання відбувалось арабською мовою, пісні співались турецькою, славили неньку-Батьківщину українською, концертну програму вели російською.

Багато осіб взяли участь у фестивалі. Очолив святкові заходи головний імам Херсонської області Шейх Казім, який допомагає і підтримує ісламські спільноти півдня України, у тому числі і нашого району. На фестиваль завітали художні колективи з М.Горького, Степового, Чаплинки, Люблінки, Горностаївки, Партизанів, Вільного, Мелітополя і нашого району. Усі колективи отримали подяку від Духовного Управління мусульман України.  Представники місцевої  мусульманської общини планують і  далі розвивати національну культуру і нести добро та любов у маси. Сільський голова  Владислав Шпак, вітаючи учасників фестивалю, подякував громаді і сказав: «Коли була висунута пропозиція провести фестиваль у М.Горького, ми одразу погодились, тому що у нашій сільській раді проживає багато мусульман, і це свято дає нам змогу дізнатися більше про історію дружнього народу». Присутніх мусульман вітали зі святом «Курбан Байрам» директор школи Доротюк Г.Д. і художній керівник будинку культури Шмегельска Л.Р. Наприкінці свята усіх гостей та учасників фестивалю організатори пригощали стравами національної кухні.

Ірина МАРЧЕНКО

Фото Р.Бачуріна


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.