30 сентября 2016 Акимовка 112  0 

ЖИТТЯ ТІЛЬКИ ПОЧИНАЄТЬСЯ


DSC_0617

У перший день жовтня вшановують людей похилого віку. Цей день не лише можливість нагадати про людський обов’язок бути турботливими до найповажнішої частини суспільства. Це привід замислитися про взаємозв’язок поколінь. І є нагода розповісти про вокальний ансамбль народного творчого любительського об’єднання «Ветеран» (Якимівського РБК). Він складається із тринадцяти жіночок, яких не можна назвати людьми похилого віку, вони оптимісти, які не бояться старості, у кожного із них є свій підхід  до життя. —  З’явилися зморшки, сивина, але ж це дрібниці коли душа молода – із усмішкою сказала солістка гурту Зінаїда Сергіївна Буряк.

— Ми збираємося разом не тільки для того, щоб поспівати – каже художній керівник колективу Світлана Мирославівна Трифонова,- а і для того, щоб відійти від домашніх клопотів, порадувати себе спілкуванням із однодумцями.

Колектив не уявляє свого життя без участі у гурті. Це прибавляє їм здоров’я, вони молодіють, стають бадьорішими, життєрадісними. Навіть коли болять ноги, чи піднімається тиск, у супереч  будь-якій погоді, навіть у зливу, яка була в той день, коли наш журналіст спілкувався із народним об’єднанням, дружній колектив  все одно  приходить на репетицію у РБК.  – Хвороби відступають тому, що спів для нас як ліки – висловила думку усього колективу староста ансамблю Світлана Григорівна Гречиха.

У Ветерані усі давно стали близькими один одному. Зібравшись разом подруги обговорюють домашні справи, здоров’я чи просто радіють новому дню. Спільно відмічають дні народження та інші свята, а якщо хтось захворів обов’язково провідають хворого. – Ми як одна родина, — посміхаючись сказала одна із солісток хору, — надаємо підтримку один одному, міняємося досвідом.

Виявилося, що у народному гурті є не тільки талановиті співачки, а й умілиці, кулінари. Майже всі вишивають гарні картини та готують різні смаколики, котрі усі разом куштують за чашкою гарячого чаю, після репетицій.

Усім людям, які вступають у цю пору, від наших майстринь лунали побажання: не закриватися у собі, не прислухатися до своїх хвороб, не здаватися у полон рокам, а шукати заняття для душі. Народне об’єднання  запрошує усіх бажаючих приєднатися у свій дружній ансамбль.

Ірина МАРЧЕНКО

фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.