31 августа 2016 Район 31  0 

Школи нашого району отримали нову літературу в рамках акції Сергія Валентирова «Шкільна бібліотека»


DSC_0024Соціальний проект «Шкільна бібліотека», ініційований народним депутатом України Сергієм Валентировим, вже другий рік радує юних читачів. У цьому році в рамках акції до Дня знань 1 вересня школи також отримають набори дитячих книг для своїх бібліотек.

Акція охоплює усі школи 81-го округу, а це близько 120 шкільних бібліотек у Веселівському, Михайлівському, Приазовському, Приморському, Якимівському районах, а також Токмаку та Токмацькому районі.

Завдяки нардепу на полицях шкільних бібліотек вже стоїть зібрання творів популярної англійської письменниці Джоан Роулінг про Гаррі Поттера. У цьому році бібліотеки отримають нові набори книг із серії «Всеволод Нестайко рекомендує прочитати», до якої увійшли зразки класичної та сучасної літератури.

Кращого рекомендатора в плані читання для дітей, ніж Всеволод Нестайко, годі й шукати, адже цей дитячий письменник відомий і любимо дітьми і дорослими за свої веселі, дотепні, мудрі і неабиякі дитячі твори, яких автор видав за своє життя більше ста. Серія, зібрана за рекомендаціями Нестайка, включає в себе книги, на яких виросло не одне покоління, і які призначені спеціально для дітей шкільного віку.

Сучасні барвисті видання знаменитих творів без сумніву завоюють увагу нинішніх школярів і викличуть у дітвори бажання читати «живу» літературу, а не тільки проводити час в Інтернеті.

Добротні видання хорошої якості може дозволити собі далеко не кожна сім’я, але завдяки акції «Шкільна бібліотека» Сергія Валентірова, книги будуть доступні усім юним читачам.

Ірина Аннінська

На фото: Помічники народного депутата С.Фролов і Г.Подольний напередодні щорічної педагогічної наради передають 21 комплект книг для шкіл нашого району начальнику відділу освіти І.Водоп’яновій. Перший із директорів навчальних закладів, який отримав подарунок від С.Валентирова, — директор ЗОШ №1 С.Самофалов. Також того дня від народного депутата була надана гуманітарна допомога у вигляді одягу для малозахищених верств населення району. Коробки із одягом передано у терцентр.

фото Р.Бачуріна


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.