31 августа 2016 Акимовка 32  0 

Повчальні подорожі


IMG_20160803_101147Літо — найкращій час для яскравих подорожей, які не тільки дарують гарний настрій та незабутні враження, а й навчають нашу малечу любити рідний край, а саме своє містечко.

Дітям старшої групи «Бджілки» ДНЗ «Топольок», завідує яким Вікарій Ірина Семенівна, вихователі групи Семендяєва Тетяна Миколаївна та Ананьїна Тетяна Володимирівна, а також помічник вихователів Запорожець Любов Леонідівна, з 1 по 15 серпня організували ряд екскурсій по нашому містечку.

Спочатку діти побували у державній пожежно-рятувальній частині №23, де їх зустріли мужні та сильні рятувальники, а також їхні керівники — Погорєлий М.С. та Кобилецькій М.Б. Ними була проведена екскурсія корпусом пожежної частини та подаровані навчальні посібники про те, як поводити себе у надзвичайних ситуаціях.

Після огляду приміщення рятувальники Корнієнко А.П. та Янишев С.С. надали можливість дітям уявити себе справжніми пожежниками та одягнути захисні шоломи, каски, погасити уявну пожежу за допомогою переносного пожежного ствола, також дітям було дозволено сісти за кермо пожежної машини та увімкнути сирену безпеки. На пам’ять кожна дитина сфотографувалася із рятувальниками біля пожежної машини. Малечі дуже сподобалась екскурсія, вона «розпалила» інтерес до всього оточуючого.

Тому вихователі групи та помічник вихователів «Бджілки» організували наступну екскурсію на підприємство «ЯкимПродІнвест», де виготовляють смачнючій квас та лимонад, який дуже полюбляють діти. Далеко йти нам не довелось, бо це підприємство знаходиться біля нашого садка. Там нас радо зустрів власник заводу Шахмаєв О.В. Він провів захоплюючу екскурсію територією підприємства, а також показав і розповів де і як виготовляють солодкі напої. Під час екскурсії діти сфотографувалися разом із Олександром Володимировичем і він пригостив наших допитливих «бджілок» смачним квасом.

Зважаючи на наш попередній досвід у проходженні великих відстаней, була організована наступна подорож до Якимівської церкви Казанської ікони Божої Матері. У церкві нас зустрів Отець Арсеній. Він не лише розповів про Божі закони: як треба поводитись у суспільстві, поважати оточуючих, особливо батьків, а й дав можливість дітям доторкнутися до всього у церкві, поставити свічку за здравіє та дав скуштувати спеціальні хлібці. На останок Отець Арсеній благословив дітей і дорослих на навчальний рік, окропив їх святою водою і сфотографувався із усіма присутніми на згадку про цю зустріч.

Однією з останніх екскурсій була подорож до ЦРБС, наш шлях пролягав через Якимівський парк, де є прекрасний дитячій майданчик. Після того, як діти на ньому пограли, ми пішли до районної бібліотеки. Завідуюча бібліотеки Строкань І.С. відкрила для дітей двері у чудову казкову країну, де живуть яскраві книжки та їхні герої від Колобка до Гаррі Поттера. Ця екскурсія була насиченою, цікавою та професійно проведеною. Дітей навчили правильно користуватись книжками та дали можливість погортати сторінки яскравих глянцевих дитячих журналів, і хоча діти не вміють читати, вони стали справжніми шанувальниками книг.

Завершальним етапом була прогулянка до місцевого кафе «Каприз», де діти скуштували смачне морозиво із фруктами і ягодами, а також пограли на дитячому майданчику, розташованому поряд із закладом.

На майбутнє вихователі та помічник вихователів групи «Бджілки» планують інші цікаві подорожі, про які ми розповімо у наступній статті.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.