6 июля 2016 Район 75  0 

Жінка-аграрій, сіє зерно надії на краще життя


DSC_0438У хіміка-технолога за освітою, колишньої завідуючої током, економіста та головного бухгалтера Раїси Олександрівни Галкіної замість роботи з 8 до 17-ї  години вже десять років поспіль ледь не цілодобова щоденна копітка робота без вихідних.

Саме стільки часу ця жінка очолює знані у нашому районі сільськогосподарські підприємства «Барвінок-2008» та «Агросенергія Плюс». Ячмінь, пшениця, кукурудза, соняшник, коріандр, соя — це неповний список тих культур, які вирощують очолювані нею товариства. Численна армія працівників старанно ставиться до своїх обов’язків, їхню копітку роботу організовує та контролює наша героїня сьогоднішньої розповіді. Завдяки наполегливості та працелюбству їй разом із власниками підприємств вдалося розрахуватися майже із усіма боргами колишнього радгоспу «Переможець», розпайовані землі якого орендують нові підприємства. Більш того, саме ці товариства ледь не перші у районі, які взялися за відновлення меліоративної мережі, що протягом багатьох років піддавалася розкраданню, а також за використання крапельного зрошення, навіть на полях із соняшником!

Спілкуючись із цією чудовою жінкою, даєшся диву — і як їй вдається справлятися із кількома десятками працівників, слідкувати за багатьма гектарами насаджень та ще приділяти увагу люблячим рідним та близьким. Адже вдома її завжди чекає чоловік Володимир, часто навіщають діти — син Ігор, який пішов по стопах мами і також фермерує, донька-медик Альона, а також п’ятеро онуків і зовсім маленька правнучка.

Небайдужа Раїса Олександрівна і до рідної Переможненської території, де вона народилася та виросла, — постійно відгукується на прохання сільської ради про підтримку та допомогу, опікується проблемами та потребами місцевого населення. Вчасно розраховується зі своїми пайовиками, минулоріч людям по 7 тис.грн. на рік видавали, цьогоріч планується по 10 тис.грн. Крім цього, власники підприємств разом із їхнім керівником ставлять перед собою задачі щодо розвитку території, де розташовується їхня контора. Зокрема Р.Галкіна повідомила, що вже намічений цілий ряд завдань, які планують реалізовувати у с.Якимівське. Наприклад, серйозно замислилися над відновленням ставка, який наповнять водою (труба вже підведена) та розводитимуть рибу, а ще планується закласти молодий сад, розвивати тамтешню інфраструктуру та взагалі піднімати із руїн даний населений пункт.

Тож вона як справжня господиня, любляча мати та бабуся, до того ж успішний керівник і жінка-аграрій, сіє зерно надії на краще життя у рідному краю. А сьогодні вона відзначає свій ювілейний день народження, із чим ми її і вітаємо та бажаємо, в першу чергу, міцного здоров’я та скорішого втілення усіх задуманих планів!

Руслан БАЧУРІН

фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.