8 июля 2016 Акимовка 108  0 

«Улыбаться солнцу, улыбаться небу, улыбаться всей родной земле!»


333Під таким девізом з 30 травня по 17 червня 2016 року працював табір відпочинку із денним перебуванням при Якимівській ЗОШ №1.

30 травня відбулося урочисте відкриття табору відпочинку «Сонячний». Вихованці були розподілені на три загони з урахуванням вікових категорій. Учні першого класу обрали назву «Апельсин», другого — «Лучики», 3-6 класів — «Банда». З ними працювали досвідчені вихователі — Лесь О.М., Хінчик О.Л., Вялова Л.П., Хоменко Н.Р., Тодорова Н.О., Рєпіна Т.В. Також було сформовано три групи для занять з англійської мови.

Педагоги  Авіром Ю.Ю. та Качан І.В.  кожного дня в ігровій формі проводили заняття з іноземної мови в аудиторіях, у парку, на шкільному майданчику; провели конкурс малюнку на асфальті (всі підписи до малюнків були англійською мовою). Кожного ранку о 8.15 відбувалася весела зарядка (фізрук  — Бабов С.М.), під час якої учні не тільки виконували вправи, а й танцювали. А якими цікавими були музичні години! Вчитель Медведєва В.А. розучувала з дітьми нові пісні, танцювальні рухи.  Психолог Лелікова О.В. допомагала створити дружні, доброзичливі стосунки між дітьми. Вчителі інформатики Євлаш Г.В. та Луценко О.М. підготували цікаву програму, яка складалася з мультиплікаційних та художніх фільмів для дітей. Смачними сніданками та обідами пригощали кухарі під керівництвом  Попової  Л.Б.

Два рази на тиждень дітей гостинно приймали працівники центральної дитячої бібліотеки. Строкань О.А. та Качанова О.Л. підготували та провели з учнями цікаві заходи: свято-гру «Заглядає в двері казка з добрими очима», бібліопікнік «Літо, книга, гра — не нудьгує дітвора», пізнавальну програму «Діснейленд — країна казок», годину цікавинок «Незвичайні рослини Землі» та інші.

Не менш цікавими були походи до Будинку дитячої та юнацької творчості (директор — Рогова О.А.). Разом з Оленою Анатоліївною керівники гуртків Головіна Л.В. та Перев´язко О.Ю. проводили з дітьми майстер-класи з малювання, виготовлення ляльок та інші. Багато дітей нашого табору висловили  бажання у новому навчальному році ходити до цих гуртків.

А якими цікавими були різні  екскурсії! 30 травня заряд бадьорості отримали наші вихованці під час екскурсії до стадіону. Директор дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки Шаракін А.В. підготував цікаву спортивну програму з естафетами, рухливими іграми. 31 травня свої двері гостинно відчинила перед нами школа мистецтв (директор – Водоп’янов  В.М.). Діти уважно слухали викладачів музичної школи, отримали майстер-класи з вокалу, гри на музичних інструментах .

1 червня, у День захисту дітей, ми прийняли запрошення на свято до РБК, де нас чекав цікавий концерт. Після концерту свято продовжилося: першокласники змагалися на спортивному майданчику, другокласники  відгадували загадки біля бібліотеки, а учні 3-6 класів отримали майстер-класи  з виготовлення ляльок та квілінгу у приміщенні РБК (керівники — Головіна Л.В. та Перев’язко О.Ю.).

6 червня наші учні разом із директором краєзнавчого музею Гнєдашевим В.М. відкрили для себе багато нового, подорожуючи вулицями Якимівки. Екскурсія носила назву «Вулицями рідного краю».

7 червня запам’яталося малечі святом мильних бульбашок. Кожна дитина мала змогу потрапити  вглиб мильної бульбашки. 10 червня ми потрапили до дендропарку (управління зрошувальних систем), де нас гостинно зустріла екскурсовод Овсяннікова О.О. Вона розповіла про походження кожної рослини, про умови росту. Особливо дітлахам сподобалося дерево гінкго — найстаріше дерево нашої планети, яке збереглося до наших днів. Ця рослина досягає зрілості й починає плодоносити лише у 25-30 років. А які чудові квіти кактусів! Кульмінацією екскурсії став підйом на гірку, з якої стікає струмочок, обрамлений «анютиными глазками».

«13» стало для наших вихованців щасливим числом, тому що зранку 13 червня  ми вирушили до заводу продтоварів. У дворі нас чекав Шахмаєв О.В., який провів гостей цехами заводу, розповів технологію виготовлення квасу, показав нову лінію з виробництва лимонаду. І, звичайно, Олександр Володимирович пригостив нас смачним квасом, який вважається найкращим у нашому регіоні.

15 червня запам’яталося двома подіями.

По-перше, цей день став «Олімпійським» у нашій районі. Зранку вчителі  провели з вихованцями бесіди про історію олімпійських ігор, про олімпійську символіку, види спорту. Вихователі Хоменко Н.Р., Вялова Л.П., Тодорова Н.О., Рєпіна Т.В. провели цікаві спортивні естафети, рухливі ігри. Завершилося свято виготовленням спортивної газети.

Друга подія цього дня — екскурсія до пожежного депо. Начальник караулу Акімов С.В. показав спецтехніку та обладнання, розповів, як воно застосовується. Кожна дитина мала змогу сісти за кермо пожежної машини, уявити себе героєм-рятівником. Дітям показали, як працює пожежний рукав.

До закриття табору було підготовлено цікаву програму з музичними виступами, веселими жартами, відео презентацією «Ось ми які!» та цікавими призами-несподіванками.

Надовго запам’ятають наші вихованці веселі заходи, свята, екскурсії, які проходили  в нашому таборі.

І.Молчанова,

директор табору

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.