4 июля 2016 Акимовка 62  0 

Своє опалення. На часі — проведення зборів


DSC_0328Інформація про відключення централізованого опалення у райцентрі будоражить усіх мешканців багатоповерхівок. Чимало дзвінків з цього приводу до редакції, чимало ходоків до газового та РЕМу, пишуть заяви на дозволи про відключення до селищної ради. Люди ходять по колу, а чітких роз’яснень ні від кого не отримують. Звідусіль їх направляють до селищної ради, а там поки що мовчок. Хоча від першої звістки про необхідність переходу на індивідуальне опалення пройшло уже зо два тижні.

У п’ятницю голова райдержадміністрації О.Є.Правосуд разом із першим заступником В.О.Горбанем провів чергову нараду із мером Якимівки М.І.Захаровим і керівниками районного підрозділу «Запоріжжягаз» та ТОВ «Акімжилсервіс» Б.М.Криликом та В.О.Субботіним. Під час наради М.І.Захаров повідомив, що апаратом селищної ради вже напрацьовані механізми практичної реалізації надання дозволів на перехід цілими будинками через створення спілок. Підготовлений проект програми про переведення житлових будинків на індивідуальне поквартирне опалення (ІПО) на 2016-2017 роки.

На понеділок заплановане засідання міжвідомчої комісії для видання дозволів тим громадянам, які проживають у будинках, у яких уже створені газові спілки. Однак, за інформацією газовиків, у двадцяти багатоповерхових будинках такі кооперативи відсутні. За словами мера, мешканцям таких будинків треба визначитися із формою самоорганізації  для вирішення питання переходу на індивідуалку. Найбільше обговорювалося питання пошуку джерел фінансування переведення.

На нараді її учасники висловлювали нарікання на відсутність проведення селищною радою роботи із населенням. М.І.Захаров запевнив, що із наступного тижня розпочнеться проведення зборів мешканців багатоповерхівок.

Слідкуйте за оголошеннями у районці і на під’їзних стендах.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.