4 июля 2016 Страна 15  0 

Семінар-тренінг для журналістів країни


13533349_1111618572209792_425425990130496438_nМинулого тижня у Києві відбувався семінар-тренінг проекту «Інституційна підтримка — активізація місцевих ЗМІ у місії інформування про реформу децентралізації в Україні», який реалізується Всеукраїнською асоціацією сільських та селищних рад за фінансової підтримки Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії.

У заході взяли участь 15 медійників із багатьох областей України, Запорізьку область на семінарі представили журналісти «Слово трудівника». Протягом трьох днів вони зустрілися із польськими та українськими експертами у сфері ЗМІ, представниками Інституту масової інформації, Реанімаційного пакету Реформ та народними депутатами Верховної Ради Україні.

Участь у проекті дозволила медійникам отримати доступ до компетентних джерел інформації, зокрема, провідних українських та польських експертів із питань децентралізації. Відтак, вже першою ланкою стала громадська платформа, яка об’єднує провідні неурядові організації та експертів з усієї України та виконує функції координаційного центру з розробки та реалізації ключових реформ в Україні — представники Реанімаційного Пакету Реформ (РПР).

Головну увагу медійників організатори тренінгу зосереджували на тому, що про децентралізацію влади треба розповідати людям достовірно, прозоро, зрозуміло. А ще, що не менш важливо, з цього приводу треба чути і знати думку не тільки представників влади, а і пересічних громадян, і доносити її до великої читацької аудиторії. Тож запрошуємо усіх, хто має власний погляд на реформу і об’єднання громад, до обговорення на сторінках «СТ». Чекаємо на ваші листи, роздуми, аргументовані доводи і запрошення на гостину.

Руслан БАЧУРІН


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.