6 июля 2016 Район 45  0 

Позиція влади: рівновіддаленість від кожної території і доступність до кожного мешканця району.


DSC_0255 копияТакий головний посил висловив Олександр Правосуд у своїй доповіді стосовно результатів виконання програми економічного і соціально-культурного розвитку Якимівського району на 2016 рік за підсумками І півріччя.

Доповідач зупинився на основних напрямках роботи органів влади: наповнення бюджету, земля і сільське господарство, дороги, освіта, медицина, водозабезпечення і добудова магістрального газогону до Охрімівки.

— Завдяки державній політиці бюджетної децентралізації зведений бюджет району наповнюється із перевиконанням плану. Важливу роль у цьому напрямку відіграла розпочата ще минулого року робота органів влади, направлена на інвентаризацію землі державної і комунальної власності. Приведення у відповідність до закону ставок земельного податку — основного бюджетоутворюючого податку на місцевому рівні — забезпечило територіям заплановані надходження.

Завершена робота по операції «Урожай-2016» — місцеві бюджети мають додатково поповнитися майже на 1 мільйон гривень. В активну фазу вступила робота по інвентаризації зрошувальної мережі району. Після її завершення існують усі передумови (на рівні міністерства) державної підтримки відновлювальних робіт із меліорації. Ведеться робота у напрямку створення сімейних ферм, не стільки для збільшення поголів’я ВРХ, стільки для забезпечення встановлення стабільно-високої високої якості молока і, відповідно, закупівельної ціни на нього.

Фінансування медичної сфери збільшилося на 8,6 мільйона гривень. Ремонт і зміцнення матеріально-технічної бази районної лікарні направлені на підвищення якості медичних послуг мешканців району. На чергову сесію районної ради розроблена програма модернізації сільських амбулаторій і ФАПів для проведення енергоефективних заходів у приміщеннях і забезпечення необхідного мінімального набору технічних засобів і медикаментів для надання першої медичної допомоги на селі.

Практично у всіх освітніх закладах району проводяться заходи із енергоефективності, які фінансуються із районного і відповідних сільських, селищних бюджетів. Ремонти покрівель, заміна вікон і дверей, утеплення стін, підготовка до опалювального сезону — ось основні напрямки роботи. До початку навчального року буде новий шкільний автобус і планується придбання ще 2-3 комплектів комп’ютерних класів. Проводиться робота з організації у Петрівці початкової школи. Для отримання державної освітньої субвенції у школі має бути не менше 20 учнів. У цьому селі таких дітей на сьогодні менше. Напрацьовуються різні шляхи виходу із складної ситуації, але моя особиста позиція і позиція влади — у кожному селі має бути освітній заклад. Оптимізація буде проводитися за рахунок зменшення освітніх ступенів навчальних закладів, тим самим будуть створені опорні освітні округи у районі.

Значні бюджетні кошти направлялися на підтримку районного спорту і ремонт стадіону «Колос».

Ремонт доріг проводиться на декількох напрямках одночасно. Ремонти доріг комунальної власності проводилися Кирилівською та Якимівською селищними радами і Розівською сільською. Дороги загального користування ремонтуються від Таврійського до Якимівського. На сьогоднішній день ямковий ремонт із цілими відремонтованими суцільними ділянками доведений за село Трудове. На жаль, замовником ремонтів доріг загального користування є управління автомобільних доріг області, а виконавцем — державне підприємство «Облавтодор», яке обмежене у мобільних можливостях. Свідченням тому є не доведені до кінця ремонтні роботи у напрямку на Атманай, на в’їзді до райцентру. Чимало територій передбачили кошти на співфінансування ремонтів доріг загального значення, але, на жаль, сьогодні склалася ситуація, коли гроші є, а ремонтувати дороги нікому.

На сьогоднішній день продовжуються переговори і досягнута підтримка профільних департаментів і особисто губернатора області стосовно винесення на сесію обласної ради питання про виділення 15 мільйонів гривень на завершення магістрального газогону до Охрімівки. Щоб відстояти цю позицію, потрібна підтримка усіх політичних сил у обласній раді, особливо представників нашого району у обласній раді.

Із доповіді Олександра Правосуда.

Записала Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото із архіву «СТ»

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.