3 июня | Область | 7 | 0

Погода сприяє майбутньому урожаю


Упродовж останніх десяти днів на території області спостерігалась помірно тепла погода, зливові дощі, грози, місцями шквали. Такі погодні умови є сприятливими для проведення польових робіт, які призупиняються лише під час дощів.

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, забезпеченість продуктивною вологою грунту  оптимальна, а на посівах ярого ячменю достатню кількість корисної вологи мають 70% обстежених ділянок.  Вологозабезпеченість грунту під кукурудзою та соняшником теж достатня.

За рахунок інтенсивного накопичення тепла у квітні та на початку травня зберігається випередження у фазовому розвитку  всіх  сільгоспкультур  майже на  1–2 тижні. У  озимої  пшениці відмічено молочну стиглість зерна. На посівах ярого ячменю триває колосіння. На посівах гороху спостерігалось цвітіння.  Стан посівів добрий. Також у  плодових культур триває ріст та налив плодів.

Наразі у господарствах області завершується сівба пізніх культур, проводяться роботи по догляду за сільгоспкультурами, обробітку посівів гербіцидами та дерев отрутохімікатами, підживленню посівів.

Управління у справах преси та інформації ЗОДА


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.