15 июня 2016 Область 29  0 

На Запоріжжі набирає обертів операція “Урожай 2016”


Ростовская обл. 9.07.15. Жатва на Дону. Фото 5032 - Уборка пшеницы в ООО "Краснокутское" Октябрьского района. Фото В.Матыцина.

 Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Борис Борисов під час засідання обласної робочої групи з організації проведення в області операції «Урожай – 2016». За словами посадовця, з 22 травня  робочі групи у районах активно включилися в проведення моніторингу сільськогосподарських угідь. Наразі отримана інформація опрацьовується, але можна зробити перші висновки.

– Робочі групи обстежують поля, фіксують. Але вже є випадки формального підходу. Спостерігається і протистояння з боку сільських рад, окремих людей, які не зацікавлені у коректній інформації. Проте ефект уже є: на місцях почався рух, збільшилася кількість листів і скарг до облдержадміністрації. Наша задача – зробити висновки і направити роботу груп у правильне русло, включати до їх складу незаангажованих активістів, фахівців, які не мають прямого інтересу, – підкреслив Борис Борисов.

Учасники наради визначилися з подальшими діями. Зокрема, вирішено направити керівникам  районів лист голови облдержадміністрації щодо необхідності організаційно та матеріально-технічно забезпечити робочі групи; створити мобільну групу з контролю за роботою районних (міських) робочих груп з організації проведення на місцях операції «Урожай-2016» із залученням фахівців із земельних питань та представників громадських організацій; запропонувати районним (міським) робочим групам включити до їх складу представників із числа громадськості, учасників АТО, враховуючи запобігання конфлікту інтересів.

Крім цього, Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації доручено проаналізувати графіки проведення операції «Урожай – 2016» на територіях області, дані моніторингу стану використання сільськогосподарських земель, подані районними (міськими) робочими групами, та за результатами аналізу підготувати листи головам райдержадміністрації, міським головам щодо виявлених недоліків.

На  Головне управління державної фіскальної служби в Запорізькій області, Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації, райдержадміністрації покладено завдання організувати проведення «кущових» семінарів щодо  встановлення економічно обґрунтованих ставок плати за землю з  метою наповнення місцевих бюджетів, залучивши до них фахівців із земельних питань.

Джерело:      ab.org.ua


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.