30 июня 2016 Акимовка 56  0 

Мітинг з нагоди Дня пам’яті жертв другої світової війни


DSC_580822 червня у райцентрі відбувся мітинг з нагоди Дня пам’яті жертв Другої світової війни в Україні. У цьому заході взяли участь представники органів місцевого самоврядування, учасники бойових дій: М.І.Царькова, М.В.Сінніков, Р.К.Подбуртна, В.О.Рогачевський, представники Якимівської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) на чолі із головою В.В.Доросевичем, учасники АТО, представники комунальних закладів та громадських організацій райцентру.

Заступник голови райдержадміністрації І.В.Водоп’янова повідомила присутнім, що сьогодні День скорботи, бо саме 22 червня розпочалася жорстока війна, яка тривала 1418 днів. І.В.Водоп’янова наголосила, що Якимівська райдержадміністрація на чолі із О.Є.Правосудом завжди підтримує наших ветеранів. Заступник голови райради К.Б.Ніконоров повідомив, що усі покоління завжди пам’ятатимуть про трагічні події того часу, закликав берегти мир, не допускати конфліктів, які переростають у світові війни. Учасник бойових дій періоду Другої світової війни М.І.Царькова розповіла присутнім про страшні події того часу. Вона наголосила, що сьогодні ми повинні низько вклонитися та завжди пам’ятати тих бійців, хто віддав свої життя заради нашого щасливого майбутнього.

Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять жертв Другої світової війни. Голова районної ради ветеранів М.М.Ладченко наголосив, що сьогодні день пам’яті за тими, хто забезпечив нам мирне життя, звільнив не лише нашу державу, але й усю Європу від фашизму. Також у своїй промові він закликав завжди пам’ятати про ветеранів, допомагати у вирішенні їхніх житлово-побутових проблем. Якимівський селищний голова М.І.Захаров звернувся до ветеранів, побажав їм міцного здоров’я. Він наголосив, що, нажаль, і зараз на сході України продовжується війна, і наші чоловіки мусять захищати незалежність нашої держави. Мер побажав усім присутнім мирного неба, міцного здоров’я та благополуччя.

Мітинг завершився покладанням квітів до стели та братських могил воїнів-визволителів Якимівки від фашистських загарбників.

 

О.Полтораченко


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.