6 июня 2016 Акимовка 125  0 

Меліоративні мережі району — у надійних руках


DSC_09913 червня у залі Якимівського міжрайонного управління водного господарства відбулися урочисті збори працівників підприємства з нагоди професійного свята. Із привітаннями до них звернулися голова райдержадміністрації О.Є.Правосуд та заступник голови райради К.Б.Ніконоров, вони вручили дев’ятьом працівникам грамоти від райдержадміністрації. Начальник ЯМУВГ І.М.Бохон, начальник насосної станції А.В.Шостін, начальник експлуатаційної дільниці №1 М.О.Смирнов та головний метролог підприємства О.О.Федорищев напередодні отримали у Запоріжжі грамоти Держагентства водних ресурсів України. Ще 9 наших земляків за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм нагороджені почесними грамотами та подяками Запорізького обласного управління водних ресурсів,  29 працівників — почесними грамотами та подяками Якимівського МУВГ, і одна особа — почесною грамотою Запорізької обласної профспілкової організації працівників АПК.

Ось і вирішили наші журналісти привітати колектив районних меліораторів зі святом та познайомитися із чудовою людиною та одним із найкращих працівників Якимівського міжрайонного управління водного господарства Анатолієм Вільгельмовичем Шостіним, який, до речі, незабаром буде святкувати свій 60-річний юбілей.

Донеччанин за походженням, ще дитиною разом із мамою переїхав на постійне проживання до с.Вовчанське. Там навчався у місцевій школі, потім закінчив Давидівську. У Ногайському радгосптехнікумі отримав освіту за спеціальністю «Механізація сільського господарства» і пішов до армії. Повернувшись до рідного села, став працювати помічником начальника  мехзагону у колгоспі «Авангард». Одружився на неймовірній жінці Ользі Іванівні. Згодом переїхав із дружиною до с.М.Горького, де працював гідротехніком, інженером з механізації тваринницьких ферм, деякий час — головним інженером у радгоспі «Рассвет» у с.Шевченко, а також головним інженером у фермерському господарстві «Ната» у с.Куйбишево. За цей час наш герой став батьком трьох дітей. Єдиний син Максим, батько чотирьох дітей, вже більше року служить у АТО, захищаючи незалежність нашої держави. Доньки розлетілися із батьківського гнізда по запорізькому краю.

Останні десять років Анатолій Вільгельмович працює у Якимівському МУВГ. Спочатку — начальником мехзагону, а зараз — начальником насосної станції. Ми уже писали, що саме наші районні меліоратори втілили ексклюзивну технологію, єдину в Україні — відновлення стальних трубопроводів великого діаметру. Завдяки цій технології проводиться відновлення  дільниць трубопроводів шляхом ліквідації корозії  та нанесення цементно-піщаної ізоляції (без заміни старих труб). Наш герой повідомив нам, що це один із досить небезпечних методів роботи, і тому на підприємстві постійно відбувається навчання працівників та проведення інструктажів з техніки безпеки. Анатолій Вільгельмович повідомив, що за рік бригада спеціалістів відновлює до трьох кілометрів трубопроводів, навіть у важкодоступних місцях.

Крім роботи, наш герой завзятий рибалка, бджоляр, любить читати книжки та допомагає у вихованні своїх онуків: Богдана, Назара, Поліни, Ганнусі та Данилка.

Колектив редакції приєднується до привітань на адресу меліораторів і зичить усім миру, добра і злагоди! А Анатолію Вільгельмовичу — многая літа!

Олена ПОЛТОРАЧЕНКО 

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.