1 июня 2016 Район 87  0 

Атмосфера любові, взаємоповаги і гордості


wfMjXX2PeP0Таких випускних вечорів, я у нашій школі, мабуть, немає ніде. Із кожним роком вони стають все цікавішими, змістовнішими і захоплюючими. Може, це і перебільшення, але якщо б ви запитали у будь-кого з присутніх у переповненій актовій залі, то отримали б таке саме твердження.

Ну, де, скажіть, на сцені випускники-хлопці граються футбольним м’ячем, а дівчата всією командою у волейбол? Та тільки у нас, бо цьогоріч випускаються титуловані кубками і грамотами різних рівнів спортсмени-футболісти і волейболісточки, як їх ласкаво називали у цей вечір.

А щорічна традиція, заснована нашим земляком, депутатом обласної ради Г.М.Шевченком, відзначати найуспішніших випускників? На цей раз грошова премія у розмірі 3000 гривень дісталася срібній медалістці Ганні Крюковій (одній із семи медалістів району у цьому році).

Де, скажіть, дівчата співають так ніжно і гармонійно, виводячи кожну свою мелодію, а акомпанує їм на баяні їх перший і улюблений вчитель музики С.Г.Шпигунов? І скільки гарних зворушливих пісень проспівав у цей вечір дівочий вокальний колектив «Ейфорія», який був незмінною прикрасою усіх шкільних та сільських свят  впродовж декількох років.

І де ще так творчо і з запалом красиво вітають випускників їх молодші друзі-дев’ятикласники разом зі своєю енергійною, здатною на творчі знахідки І.Д.Чурсою? А малята-третьокласники, вихованці С.В.Аносової, які мило і водночас жартівливо шукали свої відмінності та подібності із випускниками.

Де ще ви побачите, як випускники з добрим гумором інсценують епізоди сімейного життя їх класного керівника — взірця невтомної трудівниці — А.В.Пєтухової?

А коли на сцені затанцювали різними модерновими стилями ні, не діти, а дорослі матусі і татусі — усі 11 сімейних пар (цей флешмоб треба було бачити!) — зал буквально охопив шквал емоцій і, здавалось, затанцювали стіни і засміялись вікна!

Коли заспівав тато Руслан Леонідович Шарій та ще так гарно по-сучасному рухався на сцені, що «запалив» увесь зал, йому дружньо підспівували батьки випускників — ну, чисто вам хор імені Григорія Вірьовки. Де ще є такий дружний творчий колектив батьків?

А чого вартували «подарунки» та «нагороди», що їх із безмежною фантазією і тонким влучним гумором дарували випускники своїм вчителям! Зал реагував на це дружним сміхом і оплесками!

І, нарешті, скажіть, де ще є директор школи, що дарує своїм учням влучні і дотепні епіграми, які сама ж Т.В.Чижиковська складає у віршовані рядки?

Отож, від усього цього і складається таке враження, що тільки в Охрімівці такий ексклюзив, і тільки у нас вчителі, учні, батьки — всі разом — вміють підійти творчо до такого важливого дійства як випускний вечір. Бо, може, сама благодатна наша земля та ще й перлина наша лиман з мереживом гір над ним, покритих зеленню і цілющими квітами, дарують талант і творчість і дітям, і дорослим!

І більш ніж 3 години цього свята пролетіли як одна мить — так різноманітно перебігали епізоди, теми: були і спогади дитинства на екрані у фото та відео, були щирі зізнання у любові до батьків і слова вдячності їм від кожного випускника, що до сліз хвилювали; були мудрі побажання та настанови класних керівників: К. М. Сажнєвої і А. В. Пєтухової та першої вчительки С. В. Аносової. І була чарівна пісня у виконані учительського колективу.

Вражала і сама атмосфера цьогорічного свята випускного вечора — вона була особливою! Від самих випускників — шістьох юнаків та п’ятьох дівчат — віяло флюїдами дружби, злагоди, довіри одне до одного, а над батьківськими парами літали феромони любові, взаємоповаги і гордості за своїх дітей.

Вся глядацька зала була пронизана цими відчуттями, бо коли дивишся на наших красивих, юних, розумних і вихованих молодих людей, стає спокійно на душі за майбутнє України — воно буде у порядних, надійних і добрих руках випускників 2016-го з Охрімівки.

Л. Віхляєва


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.