16 мая 2016 Акимовка 61  0 

ЮНІ БОРЦІ ІЗ НОВИМ СПОРТІНВЕНТАРЕМ


DSC_0031

Вільна боротьба — один з найбільш популярних видів спорту сучасності. Гнучкість і сила знаменитих борців вражають, все нові покоління молодих спортсменів прагнуть освоїти навички чемпіонів.

З метою популяризації та розвитку різноманітних видів єдиноборств у минулому році у Якимівці був урочисто відкритий культурно-спортивний клуб «Скіф», який спеціалізується на підготовці борців. Нещодавно ми побували у цьому закладі та на власні очі побачили тренування вихованців клубу. Наш візит співпав із підготовкою спортсменів до обласного турніру з вільної боротьби, який відбудеться сьогодні у нашому райцентрівському спортклубі.

Як розповів нам тренер вищої категорії майстер спорту Георгій Дейнега, нині у КСК «Скіф» у трьох вікових групах займаються майже 40 дітей віком від 7 до 18 років. Треба відзначити, що серед них не лише хлопці, а й дівчата, яких у клубі налічується вже десятеро. Заняття відбуваються тричі на тиждень і тривають від півтори до двох годин, у залежності від віку дітей. Також Георгій Ігорович акцентував нашу увагу на тому, що заняття цілком безкоштовні.

А нещодавно при посильній допомозі небайдужих людей та спонсорів, які пропагують здоровий спосіб життя, але побажали залишитись невідомими, у клубі з’явилися шість новеньких додаткових прожекторів та два сучасних борцівські манекени, які допомагають дітям відпрацьовувати техніку боротьби та здійснювати кидки на витривалість. Діти залюбки продемонстрували нам свої навички, які вони здобули за короткий строк занять у клубі та вправно тренувалися із новенькими манекенами.

Не дивлячись на те, що з моменту відкриття клубу минуло трохи більше півроку, його вихованці вже мають певні досягнення. Зокрема тренер відзначив Віку Волошину, Міружа Мірошниченка та Олександру Пономаренко, які не лише брали участь у обласних турнірах з вільної боротьби, а й виборювали у своїх суперників призові місця (про це ми вже писали).

На завершення нашої зустрічі Г.Дейнега, закликаючи якимівську молодь до здорового пособу життя, повідомив, що вільна боротьба — дуже хороший вибір, бо даний вид спорту сприяє інтелектуальному, естетичному, вольовому вихованню, зміцнює здоров’я, гармонійно розвиває статуру і фізичні якості.

Сподіваємося, що новий спортінвентар допоможе нашим юним спортсменам із КСК «Скіф» у підготовці до турнірів з вільної боротьби різних рівнів, яких у них буде ще чимало.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.