27 мая 2016 Район 54  0 

СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ


DSC_013626 травня відбулося пленарне засідання шостої сесії Якимівської районної ради сьомого скликання, яку відкрив і провів голова ради Ю.В.Шило. На сесію прибуло 32 депутати районної ради із 34-ох. У роботі сесії взяли участь депутат Запорізької обласної ради Г.М.Шевченко, голова райдержадміністрації О.Є.Правосуд, сільські, селищні голови, керівники управлінь і підрозділів РДА, представники правоохоронних органів та громадськості.

На порядок денний виносилося 17 питань, стосовно яких депутати прийняли позитивні рішення відкритим голосуванням. Два із них — питання розміру виділення коштів на програму підтримки і розвитку  агропромислового комплексу та питання про передачу майна спільної власності територіальних громад району (законсервованої початкової школи у селі Якимівському) до комунальної власності Переможненської сільської ради — визвали численні виступи і дебати депутатів. Рішення із цих двох питань депутати приймали поіменним голосуванням, із результатами якого можна ознайомитися на офіційному сайті районної ради.

На поточній сесії депутати прийняли п’ять програм: розвиток і функціонування української мови у районі; забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; підтримка агропромислового комплексу; реабілітація інвалідів, які згідно лікувально-медичних паспортів потребують реабілітації у спеціальних центрах; соціальний захист медичних працівників. Перші чотири програми на поточній сесії знайшли відображення і у районному бюджеті. Додатково до районного кошторису були внесені зміни, що стосуються виділення коштів на завершення ремонту приміщення управління соцзахисту на вулиці Пушкіна, на ремонт козирка приймального відділення ЦРЛ, частини коштів співфінансування завершального етапу ремонту поліклініки, на друк районної газети «Слово трудівника».

Згідно чинного законодавства, на сесії були затверджені розпорядження голів районної ради і райдержадміністрації, прийняті у міжсесійний період. Окремо депутати затвердили порядок підготовки і подачі проектів рішень районної ради та прийняли ряд питань, що стосуються управління об’єктами спільної власності територіальних громад району.

На сесії депутат Запорізької обласної ради Г.М.Шевченко виступив із звітом про свою депутатську діяльність. Найбільше уваги він приділив роботі над питанням виділення коштів із держбюджету на завершення будівництва підвідного газогону до Охрімівки і тим політичним «каменям», які заважають обласній раді прийняти позитивні рішення із цього питання.

Після закінчення сесії сільські, селищні голови разом із начальником управління АПР Т.М.Бірюковою і начальником районного відділення Держгеокадастру С.М.Кутіковим обговорили питання, що стосуються підготовки матеріалів по операції «Урожай-2016».

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.