16 мая 2016 Акимовка 49  0 

НЕ ЗАБУВАТИ ТРАГЕДІЮ — ОБОВ’ЯЗОК КОЖНОГО


DSC_0123

Щороку у третю неділю травня громадяни нашої країни вшановують пам’ять  жертв політичних репресій. З цієї нагоди напередодні чергової дати представники райдержадміністрації взяли участь у мітингу-реквіємі біля пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років та політичних репресій.

Відкрив та провів захід очільник району О.Правосуд, який, виступаючи перед присутніми, зазначив: «У цей день ми маємо згадати усіх безвинно постраждалих жертв політичних репресій, кожну конкретну людину, яка загинула або потерпіла від тоталітарного режиму, щоб переосмислити національну історію, зробити все для того, щоб подібна трагедія в історії людства ніколи не повторилася.

Моральний борг та громадянський обов’язок кожного свідомого громадянина України — не забувати про трагічні сторінки нашої історії та утверджувати в українському суспільстві нетерпимість до будь-яких проявів насильства».

Також із промовами виступили керівник апарату райдержадміністрації Л.Величко та директор історико-краєзнавчого музею В.Гнєдашев.

На завершення мітингу на знак вшанування усіх, хто невинно постраждав та загинув від репресій, учасники заходу у хвилину мовчання схилили голови, після чого поклали живі квіти до підніжжя пам’ятного знаку.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.