20 мая 2016 Район 108  0 

МЕМОРІАЛЬНА ДОШКА ГЕРОЮ-ЗЕМЛЯКУ


DSC_0227

Неоголошена війна забрала уже тисячі життів наших молодих українців. Невідомо, скільки ще матерів, дружин, дітей страждатимуть через непоправні передчасні втрати своїх найдорожчих людей. Наш обов’язок — пам’ятати усіх тих, хто не повернувся із гарячих точок Донбасу, хто не встиг удосталь пожити разом зі своїми рідними, не дорадів, не докохав, але встиг виконати свій громадянський обов’язок, захищаючи країну.

Чергова меморіальна дошка воїну, загиблому у зоні антитерористичної операції, відкрилася на територій нашого району, вона стала вже другою на будівлі Новоданилівської ЗОШ. Цього четверга на подвір’ї сільського навчального закладу відбувся мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті загиблого учасника АТО, їхнього односельця — Віктора Сергійовича Левківського.

На захід прибули поважні гості — заступники голови райдержадміністрації В.Горбань та І.Водоп’янова, т.в.о. районного військового комісара О.Ісаєв, волонтер, який опікувався проблемами 23-го мотопіхотного батальйону, М.Чишко, заступник командира батальйону по роботі із особовим складом В.Шумак та учасники АТО — побратими загиблого воїна.

Від себе особисто та від імені голови райдержадміністрації О.Правосуда В.Горбань висловив слова скорботи рідним та близьким В.Левківського і звернувся до новоданилівців із проханням не забувати своїх загиблих земляків, учасників АТО та хлопців, які зараз захищають східні кордони держави.

Пам’ятну програму для учасників мітингу підготували та провели учні сільської школи, а їхній директор Н.Жукова ознайомила присутніх із життєвим шляхом Віктора Сергійовича.

Право відкрити меморіальну дошку на честь В.Левківського було надано його дружині Наталі Іванівні, сину Сергію, доньці Тетяні та В.Горбаню. Тільки-но з дошки було зняте жовто-блакитне полотнище, до пам’ятного знаку потяглися люди. Кожен покладав квіти, згадуючи справжнього капітана, котрий до свого останнього подиху гідно виконував військовий обов’язок. На знак пошани та подяки усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять як В.Левківського, так і тих, хто поклав свої голови на полях боїв на сході країни.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.