12 апреля 2016 Район 88  0 

У центрі уваги — літні люди та переселенці


DSC_0249

Нещодавно у приміщенні Давидівського стаціонарного відділення Якимівського територіального центру була здійснена велика робота з благоустрою закладу та поліпшення життя тамтешніх мешканців. Як повідомив нашій газеті завідуючий відділенням В.Чаплигін, завдяки виділенню чималих коштів із Датського фонду у справах біженців (перший транш — 104 тис.грн., другий — 24 тис.грн.) та при посильній допомозі депутата обласної ради Л.Любім були замінені старі батареї на нові із датчиками-регуляторами, придбані і встановлені новий еклектрокотел потужністю 45 Квт (раніше був 30 Квт), підйомник для важкохворих людей, сушилка для рушників, дві морозильні камери, блендер та 3 електрочайники.

Цього тижня, у середу 30 березня, до Давидівки завітали поважні гості, аби на власні очі переконатися у тому, що всі необхідні матеріали закуплені та встановлені, і відтепер життя у стаціонарному відділенні покращене. Зокрема із тамтешніми жителями та працівниками закладу поспілкувалися делегація представників названого Фонду, голова районної ради Ю.Шило, заступник голови райдержадміністрації І.Водоп’янова, директор Якимівського територіального центру соціального обслуговування Ю.Савицький, а також помічник-консультант депутата обласної ради Л.Любім Н.Солодка-Могилевська.

Представники Якимівського району від щирого серця дякували делегації, яка представляла Датський фонд, за плідну, а головне результативну роботу, і висловили надію на подальшу співпрацю задля підтримки життєдіяльності нашої території.

На сьогодні у Давидівському стаціонарному відділенні перебуває 27 осіб, окрім одиноких престарілих людей та інвалідів є декілька переселенців із окупованих територій нашої держави. Нашим кореспондентам під час перебування у стаціонарному відділенні вдалося поспілкуватися із декількома його мешканцями. Так, наприклад, вже півтора роки тут перебуває пенсіонерка Марія Василівна Фокіна із М.Тернівки. Коли ми до неї підійшли, жінка як раз насолоджувалася першими теплими весняними променями сонця. Вона розповіла нам, що досить довгий час пропрацювала різноробом у колгоспі, а коли його не стало, то пішла на роботу у сільське відділення пошти листоношею. Понад 16 років вона старанно та своєчасно доставляла періодику і кореспонденцію у майже 100 дворів мешканців Малої Тернівки. Тут, у Давидівському відділенні, вона усіх мешканців називає своїми друзями та радо може розповісти ледь не про кожного з них.

Набагато більше років, а саме сім, тут перебуває 91-річна Олександра Василівна Кривенко із Атманаю. Її трудовий шлях розпочався у Алчевську, де вона більше 25 років пропрацювала у сільському господарстві, і вже після виходу на заслужений відпочинок сумлінно трудилася черговою на скотному дворі. До наших країв приїхала, бо тут мешкали її сестри, так і лишилася жити у степовому краю біля берегів лиману.

Гості, які завітали до відділення, також мали змогу, чим і скористалися, поспілкуватися із літніми людьми, які перебувають у закладі. Усі мешканці стаціонарного відділення дякували за увагу та турботу, яку вони постійно відчувають, та сповістили, що вже встигли оцінити переваги нових батарей.

Р.БАЧУРІН
фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.