16 марта 2016 Акимовка 48  0 

Рада оборони


DSC_0583

У понеділок голова райдержадміністрації О.Є.Правосуд провів засідання ради оборони району і на початку роботи поінформував присутніх про необхідність поновлення і активізації шефської допомоги військовим частинам, військовослужбовці яких нині перебувають у активній зоні проведення АТО, та вчасного виконання державного замовлення щодо відбору громадян кандидатами на військову службу за контрактом. У роботі засідання взяв участь голова районної ради Ю.В.Шило.

Основним питанням стало обговорення виконання Указу Президента України «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних сил України, Національної гвардії України та Держприкордонслужби України». За словами голови райдержадміністрації О.Є.Правосуда, питання надання шефської допомоги військовим частинам нині перебуває на одному із перших місць у керівництва району. Сьогодні військові об’єкти відіграють важливу роль у забезпеченні охорони як території Запорізької області, так і України в цілому. Як повідомив очільник регіону, за областю закріплено 11 військових частин, сім із них підпорядковані Міністерству оборони України, три — Нацгвардії, одна — Державній прикордонній службі. Конкретно за Якимівським районом — Кирилівська прикордонна застава та військова частина із місцем постійного базування у селі Обільному сусіднього району. Саме до складу цієї частини входить наш 23-ій мотопіхотний батальйон, військовослужбовці якого нині несуть службу під Маріуполем.

На засіданні ради заслухали узагальнену інформацію про обсяги благодійної допомоги, наданої військовослужбовцям-учасникам АТО у минулому та за 2 місяці поточного року. Про відому і узагальнену допомогу у натуральних цифрах доповіла в.о.начальника управління АПР райдержадміністрації Т.М.Бірюкова. За її словами, матеріальна допомога військовим надається у вигляді продуктів харчування, паливно-мастильних матеріалів, матеріально-технічних засобів, здійснюється ремонт техніки. Тетяна Миколаївна і присутні голови сільських, селищних рад (члени ради оборони) поінформували присутніх про заповнення мобілізаційних паспортів територій та підписання 55-ти із необхідних 77-ти мобілізаційних договорів із сільгосптоваровиробниками.

Голова ради сільгосптоваровиробників району В.Я.Ганов, запрошений на засідання ради оборони, наголосив на тому, що від самого початку подій на сході держави і початку антитерористичної операції сільгосптоваровиробники району гуртом чи самостійно надавали допомогу військовослужбовцям у зоні проведення АТО. Однак Віктор Якович підкреслив, що від самого початку сільгоспники району домовилися не афішувати це і не займатися самопіаром на добровільній благочинності. А нині аграрії готові продовжувати підтримувати захисників як натуральною продукцією, так і фінансово.

На засіданні заслухали інформацію в.о.начальника управління соціального захисту населення Г.Д.Корольової про фактичне користування учасниками бойових дій у зоні АТО та сім’ями загиблих учасників АТО пільгами, передбаченими чинним законодавством.

Із питанням стосовно організації державної кампанії із відбору кандидатів на військову службу за контрактом виступив тимчасово виконуючий обов’язки районного військового комісара О.Г.Ісаєв. Олександр Георгійович детально поінформував присутніх про кількісний і якісний стан відбору кандидатів-контрактників. Так, станом на 14 березня 8 мешканців нашого району зараховані до складу навчальних військових частин, де після проходження відповідного навчання вони матимуть змогу підписати контракт на військову службу. По двоє представників із Якимівки, Давидівської і Червоноармійської рад та по одному із Розівської і Новоданиліської ради. Зранку, перед засіданням ради оборони, ще шестеро представників якимівщини відправилися із райвійськкомату на обласний збірний пункт. Серед них троє якимівців та по одному із Охрімівської, Атманайської, Чорноземненської та Радивонівських рад. Державне замовлення весняного підбору кандидатів на контрактну службу складає 26 осіб і закінчується 29 березня поточного року. У цьому році більше 350 осіб із Запорізької області уже прийняті на військову службу за контрактом.

Окремо доповідач зупинився на роботі мобільних роз’яснювальних груп, які по п’ятницях працюють у райцентрі, а протягом місяця уже провели зустрічі із мешканцями на територіях Шелюгівської, Розівської, Чорноземненської, Радивонівської та Володимирівської сільських рад. Офіцер відмітив факт дуже низької явки та активності громадян відвіданих територій. У райцентрі разом із спеціалістами районного центру зайнятості проведено «Ярмарок професій» для безробітних і всіх бажаючих працевлаштуватися.

Тетяна Белименко Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.