28 марта 2016 Акимовка 45  0 

ПРО ПЕРЕВАГИ КОНТРАКТНОЇ СЛУЖБИ


DSC_0098

Якимівським районним центром зайнятості спільно із райвійськкоматом проводиться системна робота щодо такого виду працевлаштування, як служба у лавах Збройних Сил України за контрактом. Спеціально для цього у приміщенні РЦЗ виділено та облаштовано робоче місце для співробітників військового комісаріату, які проводять із відвідувачами персональну роботу з роз’яснення порядку укладання контрактів.

Цього четверга, 24 березня, відбувся черговий, вже 9-й, інформаційно-консультативний захід з метою інформування про військово-облікові спеціальності, за яким здійснюється набір рядового, сержантського і старшинського складу на військову службу за контрактом.

Вступним словом відкрив захід директор РЦЗ Олександр Маругін, а про переваги служби за контрактом детально розповів присутнім старший офіцер відділу комплектування РВК, лейтенант Армен Мірзабеков. Зокрема він повідомив, що основною перевагою контрактної служби є свідомий вибір свого майбутнього, але це не єдина перевага, тому відбір на контрактну службу ретельний. Це, безперечно, вимоги до стану здоров’я, психологічне тестування, здача відповідних нормативів з фізичної підготовки. Більш того, за словами лейтенанта, цьогоріч гарантоване грошове забезпечення контрактників збільшено і становить від 7 тис.грн. на місяць. Також контрактники мають щорічну виплату 2 матеріальних допоміг на соціально-побутові потреби та на оздоровлення у розмірі місячного грошового утримання; соціальний пакет (безкоштовна медична допомога, право на санаторно-курортне лікування, щорічна відпустка, пенсійне забезпечення); можливість отримання вищої освіти за рахунок держави тощо.

За статистикою, всього у таких заходах взяло участь 124 безробітних, з яких 12 — учасники АТО. Окрім зустрічей із безробітними, проводяться місячники «Професійний орієнтир», під час яких фахівці РЦЗ разом із офіцерами РВК провели профорієнтаційні заходи у 13 загальноосвітніх школах району. На них детально розповідали старшокласникам про можливості отримати спеціальності у військових вишах та про переваги контрактної служби у ЗСУ.

За підсумками четвергового заходу двох чоловіків зацікавила інформація щодо проходження військової служби за контрактом і вони пообіцяли поміркувати щодо укладання контракту. На сьогоднішній день від нашого району вже 13 осіб проходять контрактну службу у ЗСУ (переважна більшість — якимівці), інші бажаючі поки що проходять медичну комісію.

Руслан БАЧУРІН    

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.