28 марта 2016 Акимовка 60  0 

Іде ремонт стаціонарних відділень центральної лікарні


DSC_4951

У райцентрі та і по всьому району люди чекають, коли ж у стаціонарних відділеннях райлікарні проведуть ремонт. Над цим питанням не один рік задумувався і головний лікар ЦРЛ. І от у минулому році у середині літа із районного бюджету виділили кошти на ремонт стаціонарів. Дивлячись на перспективу, керівник лікарні переконав очільників району у доцільності зведення у один корпус всіх лікувальних відділень, окрім, звичайно ж, інфекційного, яке має бути ізольованим від інших. Це у майбутньому дасть значний ефект економії енергоносіїв. Щоб виділених коштів вистачило на більший об’єм робіт, ремонт медики вирішили проводити власними силами. Першим приклад подав сам головний лікар Валерій Строкань: важка чоловіча робота і навіть кладка кахлю була на ньому. Частину  кахля на третьому поверсі клала молодша медсестра хірургічного відділення Лілія Трікменіді.

На переведення у відремонтований п’ятий корпус найближчим часом чекає хірургічне відділення (медики уже кварцюють свій новий третій поверх і здають змиви у СЕС). Сестрички, які вже себе називають сформованою готовою будівельною бригадою, із нетерпінням чекають на цю подію. Екскурсію журналістам провела старша медсестра Олена Кудря. Це вона із захопленням показувала нам палати із індивідуальними рукомийниками, туалети і душові із гарячою водою, перев’язочний і маніпуляційний кабінети теж із гарячою водою. А приймальний кабінет обладнаний не тільки гарячим водозабезпеченням, а і ванною для первинної обробки потерпілих. Найпершими помічницями-ремонтницями від хірургічного відділення стали уже згадані Олена і Лілія, а також молодша перевязочна медсестра Олена Варфоломєєва, медсестра Любов Белічкова, сестра-господарка Людмила Щербина і перев’язочна медсестра Олена Григор’єва (у такому порядку вони  стоять на фото).

На четвертому поверсі чаклують над ремонтом і борються із грибком і багаторічним запустінням у майбутньому терапевтичному відділенні молодші медсестри Заміра Елісова і Наталя Іріоглу, кухпрацівниця Олена Селезньова та сестра-господарка Світлана Кардашова. Професійну підтримку дівчатам надає і працює за договором один кваліфікований будівельник Сергій Іріоглу. У терапії роботи залишилося  трохи більше, ніж поверхом нижче, але порядок і цивілізація прийде у всі лікарняні  палати і кабінети.

А ще найголовніше — пасажирський і вантажний ліфти відремонтовані і працюють, як годинник. Тож проблем із транспортуванням не передбачається.

Познайомитися із дівчатами у їхньому додатковому амплуа журналістам порекомендував Валерій Вікторович. Адже, за його словами, без допомоги всього трудового колективу, і особливо цих дівчат, виділених коштів вистачило б, може, на половину уже виконаних робіт.

Дівчата із обох «бригад» просили нас згадати добрим словом працівників господарчої частини райлікарні на чолі із Костандовим Олександром. Всі електрики, сантехніки і теслі на відмінно виконували свою роботу. Під час нашого перебування ми застали за роботою тільки теслю Олександра Орманжи. Не було на ремонтованих поверхах іще Ганни Максимюк, Людмили Тарарієвої та Валентини Вялової, які теж зробили значний внесок у ремонт стаціонарних відділень нашої районної лікарні.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.