9 марта 2016 Акимовка 166  0 

Діти малювали музику


image (1)

Стало вже доброю традицією проводити у музичній школі конкурс «Ми малюємо музику». Третій рік поспіль учні художнього відділу знайомляться із класичною, джазовою та української народною музикою.
— Я тричі беру участь у цьому конкурсі, — ділиться своїми враженнями Королькова Дар’я, — під час його проведення Ольга Леонідівна розповідає про нам композиторів, про історію створення українських пісень. Ми залюбки слухаємо ліричні мелодії української пісні і нам захотілося перенести свої враження на папір.

У цьому році учні художнього відділу прослухали українську народну пісню «Цвіте терен» у виконанні викладача Іотової Людмили Вікторівни та обробці для фортепіано у виконанні Бабенко Марії, учениці п’ятого класу. Слухаючи поетичні рядки народної творчості, чудову українську музику, учні, сидячи за мольбертами, робили замальовки майбутніх картин. Вони намагалися передати враження від прекрасних образів музики.
У конкурсі брали участь: Гречана Катя, Рижова Дар’я, Королькова Дар’я, Федченко Дар’я, Лютикова Настя, Коробова Альона, Федорова Ванда, Рєпіна Софія, Таратун Максим, Усова Софія.

Наші молоді художники намалювали чудові картини: яскраві, незвичайні. І важлива не чіткість малюнка, а його натхненність.

У цьому конкурсі немає переможених, усі отримали солодощі та невеликі подарунки. А спогади про музику залишаться у дітей і тоді, коли вони стануть дорослими, тому що неможливо забути живий діалог із вічним мистецтвом.

О. Колесник,

викладач фортепіанного відділу КЗ «Якимівська дитяча музична школа»


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.