14 марта 2016 Акимовка 51  0 

100 днів при владі: перші результати та найближчі плани


DSC_0251

Цього тижня настав 100-денний строк головування районною радою її новим очільником Юрієм Шилом, який до цього протягом останніх років керував Давидівською сільською радою. Ми зустрілися із Юрієм Володимировичем, як раз у його, можна сказати, «ювілейний» день.

— Минуло 100 днів, як новий депутатський корпус під Вашим керівництвом приступив до роботи. Звісно, були і є якісь плани. Що уже вдалося зробити, а що тільки очікується?

— Депутатський корпус Якимівської районної ради складається із 34-х депутатів. Перше завдання, з якого ми починали роботу, — це створення робочих органів районної ради. Ми уже провели чотири сесії, ви на них буваєте й самі бачите, що явка депутатів на засідання дуже висока. Вважаю певним досягненням і результативність роботи постійних комісій. З кожним разом на засідання чергової сесії виноситься все більше й більше питань.
Загалом хочу сказати, що у кожній роботі є три етапи — складання намірів, обробка та впровадження. Зараз у нас йде вже процес обробки усіх необхідних документів та паперів для реалізації поставлених задач у процесі впровадження, який, на мій погляд, повинен розпочатися вже 1 квітня поточного року.

Радує той факт, що на сьогодні районна рада досить плідно співпрацює із райдержадміністрацією. Основні завдання та питання, над якими ми сьогодні працюємо, це наведення порядку із комунальним майном, а саме — проведення його інвентаризації, паспортизації, ремонту за цей час та передачі у оренду.

Спільно із райдержадміністрацією та її головою Олександром Правосудом вже подали 4 заявки на участь у міжнародних українсько-німецьких проектах, кожен із яких розрахований на 500 тис.грн. Зокрема, завдяки участі у даних проектах плануємо провести ремонтні роботи у Якимівській дитячій музичній школі, Давидівському будинку культури, завершити ремонт у приміщенні управління соціального захисту населення (що біля райцентрівської церкви) та придбати обладнання для створюваного ЦНАПу. Більш того, у Якимівському районі вперше розроблена, прийнята та профінансована програма підтримки аграрного сектору (сімейні молочні ферми). На останній сесії прийнято рішення про виділення коштів на умовах співфінансування із сільськими радами проведення ремонтних робіт у учбових закладах району.

Із позитивних результатів спільної роботи райради і райдержадміністрації можна також виділити той факт, що вже сьогодні на рахунку ГО «Ніка-2015» є кошти у розмірі 104 тис.грн. на завершення ремонту стаціонарного відділення територіального центру соціального обслуговування у с.Давидівка та придбання для даного закладу електрокотла, матеріалів для заміни системи опалення та підйомника для лежачих інвалідів. Слід також зазначити, що суттєву допомогу у вирішенні даного питання надала депутат обласної ради Людмила Любім, яка через Датську раду у справах біженців домоглася виділення згаданих коштів.

— А як Ви характеризуєте роботу депутатів районної ради нинішнього скликання?

— Запорукою ефективного прийняття радою рішень є активність, небайдужість депутатів та постійна робота депутатських комісій. Говорячи про сьогоднішній депутатський корпус нашої районної ради, можу сказати, що він дуже сильний, розслаблятися не дають і саме цим допомагають працювати. Тож, особисто я вдячний усім нашим депутатам незалежно від партійної приналежності як за підтримку, так і за критику.

— Над чим будете працювати найближчим часом?

— Пріоритетним напрямком моєї повсякденної роботи буде організація зусиль депутатського корпусу для ефективного вирішення питань, що стосуються спільних інтересів територіальних громад.

Планів багато, бажання працювати є, хотілося б більше допомогти жителям району. Районна рада відкрита для співпраці, для спілкування, дискусій, об’єктивних зауважень та ділових пропозицій.

Підбиваючи підсумки своєї стоденної роботи на посаді голови районної ради, Ю.Шило запевнив, що робота завжди була, і є над чим працювати надалі. Сподіваємося, що намічені плани, про які нам розповів Юрій Володимирович, будуть втілюватися якомога швидше, завдяки дружній, плідній, а головне спільній роботі усіх гілок влади нашого району. До того ж, керівнику райради знайомі усі проблеми регіону та потреби його мешканців, адже він здійснив чимало робочих поїздок у села району, знайшов час для спілкування із кожним, хто приходив на його зустрічі та особисті прийоми.

Руслан БАЧУРІН


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.