17 февраля | Район | 41 | 0

РОБОЧИЙ ВІЗИТ НАРОДНОГО ОБРАНЦЯ ДО ЯКИМІВЩИНИ


DSC_0459

Понеділок поточної неділі ознаменувався візитом до нашого району депутата Верховної Ради України, закріпленого за нашим округом, Сергія Валентирова.
Першим пунктом, де зупинився нардеп у райцентрі, стали урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав (детально про це читайте нижче).

Як раз у день перебування народного депутата свій поважний ювілейний, а саме сотий, День народження відзначала мешканка райцентру Євдокія Іванівна Кеменчеджи (у минулому номері ми вже писали про її довгий життєвий шлях, ред.). Звісно, народний обранець не міг оминути таку важливу подію та зі словами привітань і подарунками завітав до іменинниці.

У такому поважному віці ювілярка не втрачає життєвого оптимізму, посміхається, бажає усім здоров’я і любові. На жаль, людей, які святкують подібні ювілеї, із кожним роком залишається все менше, але народний депутат ніколи не стоїть осторонь від їх потреб, завжди надаючи посильну допомогу. «Такі люди, як Євдокія Іванівна, просто унікальні. Я схиляю голову перед їхньою мудрістю, життєвим досвідом і стійкістю духу. Бажаю іменинниці, а в її особі і всім людям похилого віку, здоров’я, сімейного затишку, миру, добра і довгих років життя», — побажав Сергій Валентиров.

У присутності рідних та близьких людей ювілярки він зачитав вітальну листівку, вручив великий букет квітів та приємний, а головне корисний, подарунок.

Не менш теплі слова вітань із побажаннями міцного здоров’я та бадьорості адресували Є.І.Кеменчеджи й численні гості на її головному святі. Із подарунками і квітами також завітали голова райдержадміністрації Олександр Правосуд, голова райради Юрій Шило, депутат обласної ради Геннадій Шевченко, Якимівський селищний голова Микола Захаров та представники районної і селищної ветеранських організацій.

* * *

Важливою складовою не лише окремо взятого регіону, але й держави у цілому є молодь, тому питання розвитку та підтримки підростаючого покоління посідає вагоме місце у діяльності С.Валентирова як народно обраного депутата. І не дивно, що серед усіх запланованих нардепом місць для відвідувань значиться й дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки. Сюди, на зустріч зі спортсменами, він завітав не з порожніми руками — привіз вихованцям ДЮКФП спортивний інвентар (боксерські перчатки, набір для гри у теніс, м’ячі для міні-футболу та ін.), а юні і вже титуловані спортсмени своїми під час показових виступів продемонстрували гостям свої навички.

Голова РДА О.Правосуд у присутності нардепа, боксерів, їхніх тренерів, батьків та друзів висловив надію на те, що сесією райради буде підтримана ідея масштабної реконструкції райцентрівського стадіону «Колос» ім.М.А.Горлача. Згідно запланованого проекту капітальний ремонт буде проведено як в адмінбудівлі стадіону, так і на самій спортивній арені, включаючи глядацькі трибуни. Даний ремонт піде на користь і футболістам, і боксерам, і представникам інших видів спорту, які займаються на стадіоні.

Директор ДЮКФП Андрій Шаракін від імені педагогів, учнів і батьків освітніх закладів району за підтримку дитячо-юнацького спорту та допомогу у підготовці і організації спортивно-масових заходів вручив народному обранцю Подяку відділу освіти, молоді та спорту, а також вимпели декількох турнірів, які відбувалися під патронатом С.Валентирова.

Не залишили без подарунків поважного гостя й тренери юних боксерів Євген Гарбузов та Олексій Коростильов, вони вручили депутату приємні сувеніри на знак подяки за увагу та турботу про розвиток спорту на території району.

* * *

Культурно-духовне життя мешканців територій, закріплених за Сергієм Васильовичем, є одним із ключових пунктів у його діяльності. Так, на територій Шелюгівської сільської ради діє храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці. Він невеличкий, але Божий дім постійно відвідують місцеві парафіяни, божественні літургії та молебні проводить настоятель Свято-Михайлівського храму ієрей Дмитрій (Щукін) із сусідньої Охрімівської сільради.
Шелюгівська церква працює увесь рік, але у неї є певні проблеми та потреби, і із проханнями про допомогу у їх вирішенні мешканці громади зверталися до народного обранця. Саме С.Валентировим через свого помічника виділялися кошти на проведення ремонту церкви, а буквально минулого тижня у храмі були замінені усі старі вікна на нові сучасні енергозберігаючі — і теж завдяки турботі та піклуванню депутата.

Перебуваючи на території нашого району, Сергій Васильович відвідав Шелюги та особисто переконався, що поступово місцева сільська церква кращає. Під час відвідання села нардеп поспілкувався із тамтешньою громадою та сільським головою Валерієм Ковальовим, дізнався про плани на майбутню роботу території та почув слова подяки від місцевих мешканців за те, що він не залишає без уваги їхній населений пункт.

Депутат запевнив сельчан, що він, як і районне керівництво, і надалі приділятиме вагому увагу усім зверненням громадян і по мірі можливості буде надавати допомогу тим верствам населення Якимівського району, які її потребують.

Перед тим, як завершити свій візит до Якимівщини, С.Валентиров у Шелюгівському храмі поставив свічку за мир та спокій у країні і за розвиток нашої території.

Руслан БАЧУРІН
фото автора

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.