10 февраля 2016 Район 27  0 

Про ситуацію із грипом і ГРВІ


Ëåêàðñòâà. Æàíðîâàÿ ñú¸ìêà. Äíåïðîïåòðîâñê, 30 îêòÿáðÿ 2009 ã.

8 лютого зранку голова райдержадміністрації О.Є.Правосуд провів робочу нараду із представниками галузей охорони здоров’я та освіти стосовно стану захворюваності на грип та ГРВІ на території району за тиждень.

Керівники районних галузей охорони здоров’я та освіти доповіли про останні дані моніторингів. Захворюваність на грип та ГРВІ пішла на спад: станом на 8 лютого епідпоріг не перевищено. За період епідсезону за первинною допомогою звернулося 3948 мешканців району. У стаціонарі лікувалося 119 осіб. У двох хворих виявлено грип. Вони пройшли курс лікування і виписані додому. Запас необхідних ліків у ЦРЛ є, придбані вони за рахунок районного бюджету (120 тисяч гривень) і благодійної допомоги (20 тис. грн.).

Із 9 лютого навчальний процес відновлено у Радивонівській ЗОШ і Якимівській ЗОШ №2, у гімназії карантин продовжено до кінця робочого тижня. Дошкільні заклади на карантин не закривалися.

***

Стан захворюваності на грип та ГРВІ населення Якимівського району
У Якимівському районі зареєстровано зниження рівня захворюваності на ГРВІ у порівнянні із минулим тижнем у 1,1 рази або на 13%.

Станом на 08.02.2016 року зареєстровано 457 випадків захворювання на ГРВІ, від загальної кількості хворих 56,9% склали діти. Серед школярів захворюваність знизилася у 1,1 рази завдяки своєчасному призупиненню учбового процесу у загальноосвітніх школах смт Якимівка ( ЗОШ №2, НВК «Якимівська гімназія»), с.Н.Данилівка, с.Радивонівка, с.Петрівка.

Санепідслужба вважає за необхідне нагадати мешканцям району про заходи попередження захворювань на грип та ГРВІ. У період підвищення рівня захворюваності, найбільш ефективна неспецифічна профілактика грипу та ГРВІ, а саме:

— повноцінне харчування із включенням вітамінів у природному вигляді;
— загартовування та часте провітрювання приміщень;
— вживання загальнозміцнюючих та тонізуючо-імуномодулюючих препаратів та препаратів цілеспрямованої імуностимулюючої дії.

Високоефективними є рекомендації загального санітарно-гігієнічного спрямування, зокрема:
— уникати місць масового скупчення людей та поїздок у громадському транспорті;
— часто мити руки із милом, особливо після відвідування багатолюдних місць;
— прикривати ніс та рот хустинкою (або одноразовими серветками), особливо при кашлі та чиханні, створити запас захисних масок;
— широко застосовувати засоби нетрадиційної (народної) медицини, а саме щоденно вживати цибулю, часник, лимон, напої з малини, шипшини, чорної смородини та лікувальних трав.

При перших ознаках захворювання зверніться до лікаря! Не допускайте самолікування — це прямий шлях до ускладнень.

В.Г.Скляров, завідувач Азовським міжрайонним відділом ДУ «Запорізький ОЛЦ ДСЕСУ»


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.