3 февраля 2016 Район 22  0 

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ


Безимени-5

На Аскольдовій могилі
Поховали їх —
Тридцять мучнів-українців
Славних, молодих…


Таким віршем розпочався у Великотернівській ЗОШ захід, присвячений вшануванню пам’яті тих, хто віддав своє життя за свободу та незалежність нашої держави. 300 хлопчиків, майже дітей, пішли у безсмертя прямо зі студентської аудиторії чи шкільного класу. 29 січня — День пам’яті героїв Крут. Саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

29 січня на невеликій станції Крути, що розташована на Чернігівщині, відбувся запеклий бій, який тривав до полудня. Молоді воїни билися за незалежність нашої держави. Поїзди, що проходять цю маленьку станцію, стишують хід, а у день, коли сталася трагедія, тривожно сигналять, немов будять приспану й присипану порохом забуття пам’ять тих, хто поклав голову, захищаючи незалежність Молодої Української Держави.

Крути увійшли в історію України як символ національної честі. Ті, хто загинув у битві під Крутами, назавжди залишаться у нашій пам’яті. Вони полягли, щоб ми сьогодні жили у вільній, незалежній Українській державі.

М. Ушакова, вчитель історії Великотернівської ЗОШ


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.