18 января | Область | 78 | 0

Змінено умови виплати державної допомоги на дітей


Охрана-детей

У порядку призначення  державної допомоги на дітей одиноким матерям та тимчасової державної допомоги дітям, батьки  яких ухиляються від сплати аліментів, з нового року відбулися зміни.

Як пояснили в Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації, тимчасова державна допомоги дітям, батьки  яких ухиляються від сплати аліментів, буде призначатися з урахуванням матеріального стану сім’ї, в якій виховується дитина. Допомога буде надаватися у розмірі, що дорівнює різниці між 50 відсотками прожиткового    мінімуму   для   дитини   відповідного   віку   та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за   попередні   шість  місяців.

Розмір допомоги на дітей одиноким матерям становитиме різницю між 100 відсотками прожиткового    мінімуму   для   дитини   відповідного   віку   та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за   попередні   шість  місяців.

Враховуючи ці зміни, виплата державної допомоги на дітей одиноким матерям та тимчасової державної допомоги дітям, батьки  яких ухиляються від сплати аліментів, у січні 2016 року  не буде провадитися.

Тому всім отримувачам  державної допомоги на дітей — одиноким матерям та тимчасової державної допомоги дітям, батьки  яких ухиляються від сплати аліментів, —  для визначення права на допомогу необхідно терміново звернутися до управління соціального захисту населення та надати заяву, довідку про склад сім’ї та  документи про  доходи сім’ї.

Департамент акцентує увагу, що громадянам, які звернуться за призначенням цих видів допомоги за новими умовами у період з січня по березень 2016 року, вона буде   призначена та виплачена з 1 січня 2016 року. Тому підстав для занепокоєння тим, що може бути втрачено виплату за певний місяць, немає.

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.