29 января 2016 Район 171  0 

СЕМІНАР СІЛЬСЬКИХ, СЕЛИЩНИХ ГОЛІВ


DSC_0232

У четвер у залі засідань районної адмінбудівлі відбувся семінар сільських, селищних голів під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації (стажування) В.О.Горбаня.

На порядок денний виносилося шість питань. Два із них стосувалися безпосередньо учасників АТО: організації і надання соціально-реабілітаційних послуг учасникам бойових дій із числа учасників АТО та проведення агітаційно-роз’яснювальної роботи серед населення напередодні 7-ої хвилі мобілізації. Перед учасниками семінару із цих питань виступили заступник начальника УСЗН В.А.Косс та т.в.о. районного військового комісара Д.О.Ісаєв.

Начальник відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації О.О.Гапшенко закликав присутніх сільських голів прийняти місцеві програми і передбачити кошти на виготовлення оновлених генеральних планів населених пунктів. За словами посадовця, тільки у Кирилівці існує сучасний генплан селища, а Якимівська рада саме зараз розпочала процес розробки нового генплану. Робота розрахована на рік-півтора, загальна вартість робіт близько 740 тисяч гривень. Поки що решта територій користуються старими (вісімдесятих років минулого століття) актуалізованими рішеннями сільрад.

Заступник керівника апарату райдержадміністрації, начальник організаційного відділу В.М.Терещенко доповів присутнім про хід виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди іншої символіки на території Якимівського району. За його словами, на сьогоднішній день у районні три сільські ради прийняли рішення про перейменування сіл: Червоноармійського, Куйбишевого та Ленінського на Таврійське, В’язівку та Мирне (відповідно). Поступово громади приймають рішення про перейменування вулиць, назви яких за рекомендацією Інституту національної пам’яті підпадають під дію закону, та демонтаж пам’ятників, погрудь і барельєфів із символікою тоталітарного режиму. Окремо Валентин Михайлович нагадав, що, згідно чинного законодавства, до 21 лютого поточного року розпорядженнями голів сільських, селищних рад топоніко-географічні назви в Україні, які підпадають під дію цього закону (у нашому районі — це вулиці), мають бути перейменовані. У разі невиконання цієї норми закону протягом трьох наступних місяців голови обласних державних адміністрацій своїм розпорядженням проведуть перейменування на назви, рекомендовані інститутом.

Начальник районного сектору державної міграційної служби у Запорізькій області З.В.Паничева роз’яснила присутнім вимоги Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг» у розрізі питання, що стосується передачі до сільських, селищних рад права проведення реєстрації місця проживання. Із 4 квітня прописку-виписку мешканців району знову будуть оформлювати у сільських, селищних радах із правом доступу до Єдиного державного демографічного реєстру. Зоя В’ячеславівна поінформувала присутніх, що в Україні розпочався процес видачі пластикових паспортів. По мірі забезпечення міграційних відділів країни спеціалізованим обладнанням видача карток розпочнеться із тих осіб, які вперше будуть отримувати паспорти, а доки конкретно у Якимівському районі паспортизація населення відбуватиметься паперовими посвідченнями особи.
Про спільну роботу районного центру зайнятості із сільськими, селищними радами у питанні організації громадських робіт у 2016 році та нововведення у цьому процесі на семінарі доповів директор Якимівського РЦЗ О.О.Маругін.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора

Назви вулиць, які підпадають під дію закону про декомунізацію (за рекомендаціями Інституту національної пам’яті).

Якимівська селищна рада: 50 років Жовтня, Будьонного, Ворошилова, Дзержинського, Калініна, Кірова, Леніна, Свердлова, Чапаєва, Щорса.
Кирилівська селищна рада: Жукова, Калініна, Кірова, Леніна, Петровського, Свердлова, Чапаєва.
Володимирівська сільська рада: Леніна, Кірова, Калініна, Дзержинського. с.Олександрівка — Леніна, Каларова, Димитрова. с.Юріївка — Калініна, Чапаєва, Щорса.
Радивонівська сільська рада: Леніна, Чапаєва, К.Марска. с.Ленінське — Леніна.
Шелюгівська сільська рада: Леніна. с.М.Тернівка — Калініна.
Охрімівська сільська рада: Леніна, Кірова.
Давидівська сільська рада: К.Маркса, Косигіна, Красіна, Крупської, Леніна. с.Андріївка — Кірова.
Атманайська сільська рада: Леніна.
Новоданилівська сільська рада: К.Маркса, Будьонного, Калініна, Крупської, Леніна, Чапаєва, Петровського.
Чорноземненська сільська рада: Леніна. с.Шевченко — Чапаєва, Щорса, Чапаєва провулок.
Переможненська сільська рада: Леніна, Гайдара. с.Трудове — К.Маркса, Червоноармійська. с.Якимівське — Леніна.

Вже змінено назви вулиці

Розівська сільська рада: Тельмана на Медову, Воровського на Степову, Котовського на Калинову.
Горьківська сільська рада: Гайдара на Центральну, Червоногвардійська на Житника, Радянська на Дружби, Комсомольська на І.Франка, Червонознаменна на Степну.
Червоноармійська сільська рада: Леніна на Миру, Калініна на Центральну, Фрунзе на Шкільну, 60 років СРСР на Молодіжну.

Сільські ради вже направили свої рішення про перейменування до словника Державного реєстру речових прав не нерухоме майно.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.