18 января | Район | 41 | 0

НОВОРІЧНИЙ ПОДАРУНОК ДІТЯМ РАЙОНУ


DSC_0260

Усі учні із нетерпінням чекають зимових канікул. І цього року особливо незабутніми вони стали для 50 маленьких мешканців Запорізької області (у тому числі і нашого району) — обдарованих дітей, дітей пільгових категорій з числа багатодітних родин, учасників АТО, вимушених переселенців. Новорічним подарунком для малечі від народного депутата України Сергія Валентирова став чудовий відпочинок у найвідомішому туристичному центрі Прикарпаття — мальовничому містечку Яремче.

Від Якимівського краю у поїздку відправились п’ятеро дітей — із Давидівки, Радивонівки, Переможного, М.Горького та Кирилівки. А цього тижня, після їхнього повернення, наші журналісти у обласному центрі зустрілися із мандрівниками, поспілкуватися та дізналися їхні враження від поїздки.

Школярі із захопленням ділилися своїми спогадами про цілий тиждень (з 4 по 11 січня), який вони провели на Прикарпатті. Вони голосно, із сяючими оченятами розповідали, як відвідували численні музеї та парки. Особливе враження на них справили два водоспади — Пробій і Дівочі очі, що на річці Прут. Діти навперебій розповідали, як вони не тільки познайомилися, а і занурилися у традиції та звичаї західного регіону України: брали участь у Різдвяних святах. Запевняли нас, що ще довго будуть згадувати неповторні гірські пейзажі.

Неабияк дітей зачарував своїми гарними краєвидами величний Львів, куди вони їздили на екскурсію. Особливо їм запам’яталася вершина вежі, із висоти якої вони оглянули архітектурні шедеври старовинного міста.

А коли ми поцікавилися сувенірами, які вони придбали на згадку про відвідання Прикарпаття, діти одразу почали шарудіти у своїх сумках та пакетах. Юля Малашкова показала сплетений оберіг, а після усі прилинули до її фотоапарату, аби передивитися фотознімки, які вона зробила під час численних екскурсій. Олег Головко віз додому карти із видами Карпат, а Іван Целіков — розмальовану кружку у подарунок своєму батькові, який якраз наступного дня після приїзду дітей відзначав свій день народження. Для декількох гілочок смереки та ялиці знайшов місце у своїй сумці Андрій Сьомін, а магнітики із видами Карпат та краєвидами західних міст показувала нам Яна Кінебас.

Час, який ми провели у дорозі, сплинув досить швидко, і батьки діточок, зустрічаючи їх у Якимівці, висловлювали слова подяки директору Якимівського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Наталі Волошко, яка увесь час перебування на Прикарпатті супроводжувала та наглядала за дітьми і робила усе, щоб батьки не турбувалися. А особливу подяку за такий чудовий і незабутній новорічний подарунок всі без винятку адресували народному депутату Сергію Васильовичу Валентирову.

Транcпорт до обласного центру забезпечила Якимівська райдержадміністрація.

Руслан БАЧУРІН, фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.