20 января | Область | 3 | 0

Медики стверджують, що про епідемію ГРВІ в регіоні говорити передчасно


foto

Актуальній на сьогодні ситуації захворюваності на грип та ГРВІ був присвячений брифінг за участю заступника директора Департаменту — начальника  управління реформ та розвитку медичної допомоги Департаменту охорони здоров’я ОДА Марини Воловик, начальника Головного управління Держсанепідслужби в Запорізькій області Романа Терехова, головних позаштатних спеціалістів за спеціальністю «Інфекційні хвороби» Департаменту Ірини Іванової та Олени Усочової.

Як зазначив начальник ГУ Держсанепідслужби в Запорізькій області, головний державний санітарний лікар Запорізької області Роман Терехов, з 11.01.2016 по 17.01.2016 до медзакладів регіону за медичною допомогою звернулися з діагнозом ГРВІ  9043 особи. З них 5301 – діти до 17 років. За даними ГУ Держсанепідслужби в Запорізькій області, рівень захворюваності порівняно з минулим тижнем вищий у 1,7 раза. Показник захворюваності на 10 тисяч населення складає 51,2, що нижче епідемічного порогу  на  29 %. Наразі госпіталізовано  292 особи, на попередньому тижні їх було 185, захворіли на пневмонію 42 пацієнти.

Крім того, за минулий тиждень вірусологічною лабораторією обстежено на грип та ГРВІ 59 осіб. У тому числі позитивних результатів на грип AH1N1pnd виявлено 10, парагрип – чотири, аденовірус – три. Всього з початку епідсезону вірусологічною лабораторією ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр ДСЕСУ» обстежена на грип та ГРВІ 231 особа, з яких 29 показали позитивні результати.

За словами заступника директора Департаменту  охорони здоров’я ОДА Марини Воловик, за останній тиждень у регіоні зросла кількість викликів швидкої. Більшість людей своєчасно звертаються за допомогою лікарів у медзаклади області. Зі свого боку Департамент  провів численні заходи стосовно профілактики з населенням, перевірив наявність необхідних препаратів, а також збільшив тривалість роботи пунктів надання лікарської допомоги у регіоні до 22 години.

Крім того, на 3 тисячі було збільшено кількість ліжко-місць для прийому пацієнтів у стаціонарах. У першу чергу шпиталізують тих людей, здоров’я яких ускладнено супутніми хронічними хворобами, зокрема такими як послаблений імунітет, діабет, серцеві та інші захворювання.

Лікарі області наголошують: у разі виявлення симптомів грипу та ГРВІ людям рекомендовано залишатись удома, частіше провітрювати кімнату, проводити вологе прибирання та викликати лікаря. Аби захистити себе від хвороби, варто дотримуватись правил гігієни, уникати місць масового скупчення людей, приймати вітаміни та робити профілактичні щеплення.

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.