22 декабря 2015 Акимовка 66  0 

З пластикових кришок — протези бійцям АТО


DSC_0106

Школярі нашого району разом із райдержадміністрацією підтримали всеукраїнську акцію по збору кришок від пластикових пляшок для подальшої переробки та виготовлення протезів та їх частин для воїнів постраждалих у зоні АТО.
Спеціально для цього у райдержадміністрації, навчальних закладах, районному центру зайнятості та у громадській приймальні управління соціального захисту населення були встановлені контейнери для збору кришок.
Протягом деякого часу учнівськими та педагогічними колективами чотирнадцяти шкіл району було зібрано 173 кілограмів цих кришок (найбільше зібрали у Азовській ЗОШ — 95 кг). Перед тим, як передати їх волонтерам мелітопольської громадської організації «Комитет будущего», голова райдержадміністрації О.Правосуд додав ще кришечки, які були зібрані у приміщенні державної влади.
Довідково: За оцінками волонтерів, на один протез руки потрібно до 500 тисяч кришок, ноги — до 850 тисяч. Стільки ж та ще більше зібрати зусиллями жителів багатьох міст, містечок та сіл цілком реально, тож чим більше людей долучиться до акції, тим більше постраждалих у АТО отримають протези.
Р. БАЧУРІН
Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.