1 декабря 2015 Район 114  0 

СВЯТО ВРОЖАЮ


DSC_1726

У цьому році в Азовському завдяки небайдужим людям було відновлено святкування Дня працівників сільського господарства. Якщо раніше це був лише концерт, то цей рік був насичений різноманітними заходами.
Із ранку до обіду на площі відбувався сільськогосподарський ярмарок, на якому можна було купити городину за зниженими цінами. Також у цей час на алеї були виставлені клітки із декоративними птахами, яких тримають наші односельчани: Дзямка С.І., Захарченко І.І., Тельчаров О.С., Теслюк В.М. Також у невеличкому загоні можна було сфотографуватися із вівцями. З 10.00 у Азовській ЗОШ розпочалося свято Осені, де діти у яскравих костюмах дарували святковий настрій усім присутнім. О 12.00 на площі розпочався розпродаж сільськогосподарських лотерей, спортивні змагання із перетягування канату, піднімання гир, армрестлінгу. Також у цей час проходив конкурс на кулінарний виріб із осінніх дарів природи. На виставці були виставлені різноманітні блюда від місцевих господинь: Савицької Т., Дзямки Н., Масюкової Н., Деревянко Р., Северин О., Комкової О. Усі присутні на площі мали змогу проголосувати за кращий виріб, а потім ще його і скуштувати. І та ІІ місце зайняли вишукані торти Наталки Дзямки, ІІІ місце зайняла Савицька Т. Усі господині отримали подарунки від організаторів свята.
Також на сцені усі могли бачити осінні овочі та фрукти, які принесли на конкурс наші односельчани. Найважчий гарбуз виростив на своєму городі Віталій Шиян — 18,906 кг, ІІ місце зайняли гарбузи, вирощені Жуковим Валерієм, ІІІ місце розділили між собою Владислав Шиян та Людмила Масюкова. Усі вони також отримали подарунки. У цей день глядачі милувалися роботами наших майстринь: Поцелуйко Олесі, Палиці Дарини, Мирної Ірини, Кваснюк Адріани, художниці Кваснюк Антоніни, роботами школярів Северин Ольги, Шевчук Лізи, колективною роботою учнів 6-А, та 5-А класів. Усі отримали подарунки від організаторів свята.
На площі зібралося дуже багато дітей і вони мали змогу разом із Малинкою (Тетяна Лисенко), Полуничкою (Людмила Соболь) та Смородинкою (Ганна Чуб) пограти у різноманітні ігри та отримати солодкі призи. Між конкурсами святковий настрій дарували вокальний ансамбль «Мрія», зразковий хореографічний ансамбль «Юнона», денс-студія «Енерджі», Валерія Гоппе, Наталка Куц, Марія Гуменна, Анастасія Пилипчук. Усі діти, які були на святі, отримали яскраві повітряні кульки від приватного підприємця Чебанова Григорія.
Всі присутні на площі безкоштовно могли пригоститися смачним козацьким кулішем, шурпою, яку приготував Деревянко Роман та частував усіх бажаючих.
Потім на сцену із вітальним словом піднявся Кирилівський селищний голова Малєєв І.В., який привітав усіх зі святом, висловив подяку організаторам свята. На свято завітав голова Якимівської районної державної адміністрації Правосуд О.Є., який також привітав зі святом та запевнив, що адміністрація буде допомагати і робити все для того, щоб наш край став ще кращим. Із вітальним словом до односельчан звернувся голова ТОВ «Приморський» Євченко О.І., який також привітав зі святом та нагородив заслужених колгоспників та ветеранів праці сільського господарства, а приватний підприємець Городній О.О. кожному подарував квіти.
Це був дуже хвилюючий момент, адже вже декілька років поспіль про цих людей дуже мало згадували. Нехай це стане доброю традицією, щоб ці люди завжди були у пошані. Далі свято продовжив розіграш лотереї. Серед виграшів були мішки із зерном, солома, різноманітна городина, борошно, крупи, макаронні вироби, цукор, кури. Головний виграш — порося — виграв Лисенко Д. А далі святковий настрій дарували колективи художньої самодіяльності Азовського БК та гості свята: народний хор «Берегиня», Сергій Младьонов, Володимр Левченко. Бурхливими оплесками зустріли присутні хоровий колектив «Азовські зорі», запальні пісні виконав вокальний ансамбль «Паняночка», Василь Мурський, Валерій Жуков, Тетяна Долженко, Вячеслав Мінін, Олег Протасов та Ганна Чмир-Протасова, Вячеслав Блажко, Людмила Берладіна. Нікого не залишив байдужим своєю грою на акордеоні Анатолій Гартман. Чудові хореографічні композиції подарував та зачарував присутніх своєю красою хореографічний ансамбль «Веселі молодиці».
Свято відбулося завдяки спонсорській підтримці Кирилівської селищної ради, КП «Розвиток курортної зони», ФГ «Золотий степ», «Васильок» Дзямки С.І., ТОВ «Приморський», ОСГ Теслюк В.М., ФГ «Росток» Піддубняк В.А., приватних підприємців Городнього О.О., Чебанова Г.І.
Організатори свята сподіваються, що на наступний рік вони врахують усі побажання, і свято буде ще цікавішим. Але головне — що люди, які були присутні на святі, залишилися задоволеними і вдячні усім організаторам свята.

Світлана ШИЯН,

художній керівник Азовського БК


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.