1 декабря 2015 Область 179  0 

ПАТРІОТИЗМ У ДОЛІ ЗАПОРІЖЖЯ


DSC_0725

26 листопада на базі Запорізького обласного краєзнавчого музею відбувся обласний літературно-дослідницький конкурс «Патріотизм у долі Запоріжжя».
Обласний конкурс проводиться із метою підвищення рівня обізнаності молоді щодо історії Запорізького краю, збереження історичної пам’яті різних епох та шанобливого ставлення до видатних особистостей — патріотів Запорізької землі.
У цьому році конкурс проводився у 5 номінаціях: патріотизм козацької доби, патріотизм часів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 pp., патріотизм мирних років періоду після Великої Перемоги 1945 р., патріотизм періоду незалежності України, «Патріотизм періоду гідності та незалежності 2013-2015 рр.».
Конкурс проходив у два етапи: заочне оцінювання робіт та захист свого дослідження. У конкурсі взяли участь творчі роботи 180 конкурсантів Запорізької області за двома віковими групами. Тільки 60 робіт були відібрані у фінал, і серед них роботи учнів НВК «Якимівська гімназія».
У номінації «Патріотизм козацької доби» до фіналу була запрошена Кривонос Марія, учениця 9-Б класу НВК «Якимівська гімназія» (науковий керівник: вчитель історії НВК «Якимівська гімназія» Гарбузова С.А.) із науковим дослідженням: «Постать кошового отамана Війська Запорізького Івана Сірка та його роль у історичному процесі». У даному дослідженні було представлено Івана Сірка як видатного політика, військового та громадського діяча.
Іріоглу Софія, учениця 11-Б класу НВК «Якимівська гімназія» представила історичне дослідження на тему «Кононіхіна І.І. — педагог із активною волонтерською позицією» (науковий керівник: заступник директора з НМР Тимків О.М.). У своїй роботі Софія зробила акцент на високому професіоналізмі Ірини Іванівни як педагога та значний її вклад у волонтерський рух Якимівського району.
У номінації «Патріотизм періоду гідності та незалежності 2013-2015 рр.» захищався Гарбузов Кирило, учень 11-Б класу навчально-виховного комплексу «Якимівська гімназія» (керівник: Тимків Олексій Миколайович), який презентував історичне дослідження на тему: «Полковник І.І.Щербина як приклад патріотизму українського військовослужбовця». У цій роботі учень зробив комплексний аналіз біографічних даних І.І.Щербини та показав героїзм полковника впродовж служби у Збройних Сил України.
Також хочеться висловити слова вдячності дружині Ігоря Івановича — Олені Леонідівні Щербині, бойовому товаришу Дегтярьову Едуарду Анатолійовичу та Чишку Михайлу Євгенійовичу, які попри біль та сумні спогади надали цікаві матеріали, а в ході інтерв’ю розповіли багато фактів з життєвого шляху та проходження військової служби полковника Щербини І.І., директору КЗ «Якимівський історико-краєзнавчий музей» Гнєдашеву В.М. за надані фотографії та екскурсію по експозиції «Герої АТО»
За рішенням журі конкурсу Гарбузов Кирило та Іріоглу Софія зайняли I місця, а Кривонос Марія стала фіналістом конкурсу. Переможців нагородили пам’ятними кубками та грамотами, а також побажали творчого натхнення та успіхів у подальших наукових дослідженнях.
О.М.Тимків, заступник директора з НМР НВК «Якимівська гімназія»


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.