9 декабря 2015 Акимовка 119  0 

ДРУГА СЕСІЯ РАЙРАДИ – НАПРУЖЕНА, АЛЕ РЕЗУЛЬТАТИВНА (фоторепортаж)


DSC_0206

Наприкінці минулого тижня відбулася друга сесія районної ради сьомого кликання, яку відкрив та провів голова райради Ю.Шило.
На порядок денний депутатам ради було запропоновано 5 питань: «Про регламент роботи райради», «Про утворення та обрання постійних комісій райради та затвердження Положення про постійні комісії», «Про утворення Президії райради та затвердження Положення про президію райради», «Про затвердження структури виконавчого апарату райради, його чисельності на 2016 рік» та «Про делегування повноважень Якимівській райдержадміністрації».

Найдовшим по обговоренню стало питання щодо утворення та обрання постійних комісій. Адже депутатам райради був представлений список членів та голів шести комісій, який не сподобався представникам опозиції, і саме вони стали його оскаржувати. За словами депутатів-опозиціонерів, із ними ніхто не радився щодо складу комісій, і взагалі цей список вони побачили вперше, отримавши його тільки на початку цієїї сесії. На їхню думку, депутати були невірно розподілені по комісіях, адже багатьох із них розподілили у ті комісії, у питаннях яких далеко не всі народні обранці розбираються.

Буквально з перших голосувань стало явним, що розкол у райраді триває, бо знов таки опозиція протистояла баченню більшості. А один із депутатів взагалі після перших 10 хвилин роботи сесії покинув залу.
Після тривалих та емоційних виступів і обговорень була оголошена перерва, під час якої депутати переглядали склад усіх шести комісій. Врешті решт депутатський корпус, щоправда не одностайно, але більшістю, все ж таки проголосував за комісії районної ради.

Отже: постійна комісія з фінансово-економічних питань та бюджету — Л.Краткова (голова), В.Оболенцев, М.Перепелка, В.Громихіна, Н.Жукова та О.Антоненко (члени комісії);

постійна комісія з питань агропромислового комплексу, сільськогосподарського виробництва, екології та раціонального природокористування — В.Макарик (голова), О.Чекір, А.Блоха, С.Волобуєв та В.Мирошниченко (члени комісії);

постійна комісія з питань освіти, культури, фізичної культури, соціальної політики і праці та охорони здоров’я — О.Подольська (голова), М.Охремчук, В.Наприклад, І.Покрасенко та Н.Каравічева (члени комісії);

постійна комісія з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад району та підприємницької діяльності — О.Сидоров (голова), М.Чікін, О.Янченко, О.Чкан, О.Зуб та В.Костишак (члени комісії);

постійна комісія з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, законності, роботи із правоохоронними і контролюючими органами, ЗМІ та органами місцевого самоврядування — А.Пилипчук (голова), Л.Бойчевська, Т.Чижиковська, В.Милосердов та Н.Волкова (члени комісії);

постійна комісія з питань децентралізації та об’єднання громад — В.Казимиренко (голова), Н.Солодка, О.Сьомов та Л.Куркуріна (члени комісії).

Також депутатським голосуванням була утворена та затверджена президія районної ради, до складу якої увійшли усі голови шести постійних комісій, а також голова райради Ю.Шило, його заступник К.Ніконоров та голова райдержадміністрації, депутат райради О.Правосуд.

Тож, якою б напруженою не була друга сесія районної ради нового скликання, але вона стала досить результативною, бо депутати визначились із фронтом роботи кожного із них. Тепер настав час рішучих дій і таких же результативних справ, націлених на розвиток району та покращення життя його мешканців.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.