22 декабря 2015 Акимовка 160  0 

25-річчя утворення Пенсійного фонду України.


DSC_0074

21 грудня 1990 року було утворено Українське республіканське відділення Пенсійного фонду СРСР, від нього веде свою історію Пенсійний фонд України.
На сьогоднішній день управління Пенсійного фонду України в Якимівському районі успішно очолює Сокол Костянтин Вікторович, який працює, маючи незгасне бажання творити добро людям та докладати максимум зусиль, аби кожен пенсіонер був впевнений у завтрашньому дні.
Своєю плідною працею і готовністю завжди прийти на допомогу авторитет та повагу в колективі завоювали заступники начальника управління Матяжова Лариса Вікторівна та Забара Ольга Іванівна, які працюють в управлінні вже близько 15 років.
Людиною, яка «тримає руку на пульсі всього управління», є начальник бюджетно-фінансового відділу — головний бухгалтер управління Оксана Сергіївна Яковлєва. Спеціалісти цього відділу, Нєдова Світлана Олександрівна та Федорищева Олена Анатоліївна, планують і прогнозують бюджетні показники, своєчасно та у повному обсязі фінансують виплати пенсії.
Найчастіше пересічні громадяни спілкуються із спеціалістами відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій. Саме ці 10 фахівців на чолі із начальником відділу Юсубовою Ларисою Вікторівною переймаються пенсійною долею кожного громадянина, який одержує виплати з Фонду.
В управлінні на першому поверсі працює громадська приймальня за принципом «єдиного вікна», де працівники відділу з обслуговування громадян (начальник — Гущина Наталя Григорівна, спеціалісти — Сивак Світлана Миколаївна та Гладун Наталія Анатоліївна) не лише надають послуги на високому професійному рівні, а й виявляють доброзичливість, коректність, постійну готовність допомогти людям у вирішенні їхніх проблем. Для цього в управлінні розміщені сучасно обладнані стенди, які представляють роботу всіх відділів. Згідно із графіком проводяться виїзні прийоми.
Збирання та акумулювання внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та інших коштів забезпечує сектор платежів до пенсійної системи — Качанова Тетяна Анатоліївна та Маругіна Лариса Анатоліївна. Аби не втратити жодної копійки страхових внесків, кожен працівник цього сектору є куратором у середньому сотні платників.
Додаткові завдання управління щодо контролю за дотриманням суб’єктами системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування вимог пенсійного законодавства, контролю за цільовим використанням коштів Пенсійного фонду України та проведення зустрічних перевірок виконують спеціалісти сектору контрольно-перевірочної роботи — Баранова Наталя Вікторівна та Данилович Світлана Олександрівна.
Для створення єдиного державного банку відомостей про фізичних осіб, збирання, опрацювання, систематизації та зберігання відомостей, що пов’язані із визначенням права на виплати з бюджету Пенсійного фонду України, працює сектор ведення електронних реєстрів та підтримки інформаційно-аналітичних систем, завідувач — Шпиганович Ірина Сергіївна, та головний спеціаліст — Стафаріді Галина В’ячеславівна.
Кадри вирішують усе. Висока ефективність праці управління досягнута завдяки правильному підбору команди, яким займається сектор персоналу та організаційно-інформаційної роботи — Капля Оксана Євгеніївна та Єгорова Ольга Сергіївна. Плинність кадрів майже відсутня. Майбутні працівники управління проходять стажування або працюють із випробувальним терміном, тому залишаються тільки ті, хто за покликом серця може працювати із людьми похилого віку, допомогти та надати будь-яку допомогу чи пораду не тільки з пенсійних питань, а інколи і просто з життєвих.
У нашій нелегкій праці юридичну допомогу здійснює молодий спеціаліст — завідувач юридичного сектору Морозова Дар’я Сергіївна.
Одна з важливих робіт в управлінні — організація роботи з документами, своєчасна їх обробка та реєстрація покладена на адміністративно-господарський сектор, завідувач — Федорова Анжела Володимирівна, яка працює з 2007 року.
З 2011 року підтримує серцебиття електронної техніки, наших помічників, головний спеціаліст адміністрування і захисту інформаційно-аналітичних систем Лабунець Віктор Миколайович.
Управління Пенсійного фонду України в Якимівському районі існує недовго, але вже має свою історію: десять працівників управління вже мають статус пенсіонерів: Несвіт Віра Василівна, Шаракіна Валентина Василівна, Кучеренко Ніна Василівна, Федосєєва Тетяна Андріївна, Мироненко Тамара Петрівна, Пирогова Людмила Миколаївна, Савченко Наталія Петрівна, Пудовка Надія Трохимівна, Ковтуненко Надія Василівна, Іщенко Тетяна Петрівна. Також хочеться згадати ветеранів, яких, на жаль, вже немає серед нас — Фурман Валентину Іванівну та Каплю Таїсію Андріївну.
Робота управління Пенсійного фонду України в Якимівському районі завжди високо оцінюється, тому працівники неодноразово нагороджувались Почесними грамотами Пенсійного фонду України, цінними подарунками та відзнаками Пенсійного фонду України, Почесними грамотами головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області, обласної та районної держадміністрацій та обласної та районної рад. Кожен працівник вже має одну з вище перелічених нагород.
Це дійсно свято! Адже, як і будь-яка людина, святкуючи свій день народження, радіє тому, що іще один рік був прожитий недарма, так і управління Пенсійного фонду України в Якимівському районі може сказати, що ювілейний рік прожито із користю для держави та суспільства.
Єгорова Ольга Сергіївна, головний спеціаліст сектору персоналу та організаційно-інформаційної роботи Управління Пенсійного фонду України в Якимівському районі Запорізької області


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.