18 ноября 2015 Район 112  0 

З’ЯВИЛАСЯ НОВА ТИМЧАСОВА ОСЕЛЯ ДЛЯ ВИМУШЕНИХ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ


DSC_0782

Як вже неодноразово повідомляло наше видання, на території Якимівського району вже не перший рік успішно реалізовуються проекти та мікропроекти ЄС/ПРООН. Нещодавно ми писали про завершення робот та ввід у експлуатацію вуличного освітлення від сонячних батарей у с.Давидівка, а тепер настав час сповістити про ще одну приємну новину з цієї ж території. Так, наприкінці минулого тижня була успішно і в короткі строки проведена модернізація приміщення стаціонарного відділення територіального центру соціального обслуговування у с.Давидівка, яке надається для тимчасового проживання внутрішньо-переміщених осіб. У будівлі було здійснено заміну вікон та дверей на енергозберігаючі. Ці роботи були проведені спільними зусиллями громади та міжнародних партнерів у рамках проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» -ІІІ. Загальна вартість проекту — 178340,00 грн.
На даному об’єкті місцевою громадською організацією «Джерело» (кер. О.Чекір) успішно реалізований ще один мікропроект — «Модернізація приміщення стаціонарного відділення територіального центру соціального обслуговування у с.Давидівка для розміщення ВПО (ремонт покрівлі із водовідведенням)». Він виконувався для покращення житлово-комунальних умов перебування внутрішньо переміщених осіб із тих регіонів держави, де на сьогодні відбувається антитерористична операція. Роботи були здійснені за рахунок фінансування Європейського Союзу та програми розвитку ООН в Україні, а також Якимівськими районною радою та райдержадміністрацією. Загальна вартість проекту — 472779,00 грн.
Для того, аби на власні очі побачити результат проведених робіт та поспілкуватися із переселенцями, до названого населеного пункту приїхала делегація поважних осіб, а саме: голова райдержадміністрації Олександр Правосуд, заступник голови районної ради Володимир Горбань, Давидівський сільський голова Ю.Шило (у Давидівці та Новоданилівці установчі сесії новобраних рад відбудуться тільки цієї п’ятниці, 20 листопада. Ред.), спеціаліст із моніторингу комунікацій спільного проекту ЄС/ПРООН Світлана Слабинська, а також представник ПРООН, координатор проекту СВА у Запорізькій області Геннадій Устімов. До речі, саме останній гість за успішне втілення у життя цього проекту в урочистій обстановці вручив керівнику ГО «Джерело» Олександру Чекіру сертифікат, який свідчить, що давидівська громада з успіхом справилася із усіма завданнями та вимогами даного мікропроекту у співпраці із проектом ЄС та програмою розвитку ООН.
Виступаючи перед присутніми журналістами, Г.Устімов повідомив, що даний мікропроект втілений у життя за короткі строки, аби встигнути все зробити до зими, до початку холодних, морозних днів, щоб вимушені переселенці, перебуваючи у давидівському стаціонарному відділенні, почували себе у комфортних умовах.
На завершення зустрічі представники давидівської громадської організації висловили надію на те, що їм вдасться реалізувати ще один ПРООНівський проект із утеплення стаціонарного відділення-амбулаторії.
Для довідки: За даними, наведеними управлінням у справах преси Запорізької облдержадміністрації, станом на 16 листопада в області у якості вимушених переселенців, які прибули із Донецької, Луганської областей та окупованої території Автономної Республіки Крим, зареєстровано 66743 особи. Із них 9333 — чоловіки, 20336 — жінки, 16 806 — діти, 20268 — інваліди та люди похилого віку.
Руслан БАЧУРІН,
Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.